Werken steenweg Wellen – Borgloon

verkeer

Het Agentschap Wegen en Verkeer zal de Steenweg Borgloon (N754) in Wellen vernieuwen vanaf de Hertenstraat tot aan de Kleestraat (±400m.). Tijdens deze werken zal de  aannemer het huidige betonnen wegdek stuk beuken en vervolgens heraanleggen met asfalt. Hij zal ook de kasseien van de kantstroken opbreken en de vrijgekomen ruimte gebruiken om een breder fietspad in beton aan te leggen. 

Deze werkzaamheden sluiten aan op de zone die al in eerdere fases werd heringericht en zullen het rijcomfort en de verkeersveiligheid van de weggebruikers verbeteren.  

De start van de werken is voorzien op maandag 9 september 2019. Half oktober zouden ze klaar moeten zijn. 

Minderhinder-maatregelen: open richting Borgloon, omleiding richting Wellen

De aannemer zal de werkzaamheden gefaseerd uitvoeren. Hierdoor kan het verkeer richting Borgloon tijdens het grootste deel van de werken langs de werfzone blijven rijden. Richting Wellen zal voor het gemotoriseerd verkeer gedurende de volledige duur van de werken een omleiding gelden via de Sint-Truidersteenweg, Weg op Berlingen en de Overbroekstraat.  

Enkel tijdens het plaatsen van het asfalt zal in beide richtingen de bovenstaande omleiding gelden. Dit zal gebeuren tijdens de laatste 3 dagen van de werken. 

Tijdens de werkzaamheden worden de aansluitingen van de Oude Wellenweg en de Hertenstraat binnen de werfzone tijdelijk afgesloten. Deze wegen blijven bereikbaar via het achterliggende wegennet.  

Voetgangers en fietsers kunnen te allen tijde langs de werfzone.

Geen reacties

Deel jouw reactie met de bezoekers van Truiensnieuws.be

verkeer
Snelheidscontroles in Alken zijn verontrustend. De kas wordt gespijsd

Bij snelheidscontroles in Alken heeft de politie 81 overtreders geflitst in de Meerdegatstraat. Dat is 28 procent van de 288 gecontroleerden. Ook in de Grootstraat was er een controle. Daar reed bijna één op vier te snel: 120 overtredingen op 520 gecontroleerde voertuigen.  

verkeer
2
12-rittenkaart op komst?

Komt er een gratis 12-rittenkaart voor iedere bewoner? Er is een voorstel voorgelegd aan de Raad van bestuur van de NMBS waarbij iedere inwoner van België een gratis 12-rittenkaart kan bekomen. 12-rittenkaart Het product zal de vorm aannemen van een pass op naam en op aanvraag. Deze zal ter beschikking …

Sint-Truiden
Verkeer en veiligheid nav Monumentenrun en Haspengouw Culinair dit weekend

donderdag 5 september 2019 Naar aanleiding van de Monumentenrun en Haspengouw Culinair zijn er dit weekend een aantal specifieke verkeers- en veiligheidsmaatregelen van kracht. Monumentenrun Op zaterdag 7 september 2019 organiseert het stadsbestuur van Sint-Truiden in samenwerking met Koninklijke Tochtgenoten Atletiekclub Sint-Truiden (KTACT) en organisatiebureau YES de 5de Monumentenrun, een …