De lokale politie heeft afgelopen weekend in Gingelom en in Sint-Truiden controleacties uitgevoerd. In Sint-Truiden gebeurde dat op de Naamsesteenweg, de Tiensesteenweg en de Dietsersteenweg. Van de 442 autobestuurders bleken er 412 volledig in orde. De anderen werden beboet. Sommigen zijn hun rijbewijs tijdelijk kwijt.

De SLim-actie (‘safe-Limburg’, red.) loopt al langere tijd in Haspengouw. In haar doelstelling van de overheid om het aantal weekendongevallen naar beneden te krijgen worden er controles uitgevoerd op snelheid en op rijden onder invloed. Die vonden deze keer plaats aan de Naamsesteenweg, de Diestersteenweg en de Tiensesteenweg in Sint-Truiden, en de Hasselbroekstraat in Gingelom.

Van de 442 legden er 13 automobilisten een positieve ademtest af en moesten ze hun rijbewijs tijdelijk afgeven. Eén van hen probeerde de controle te omzeilen, maar werd alsnog gevat. De man bleek reeds een rijverbod te hebben. Hij legde bovendien een positieve ademtest af, en reed rond zonder geldige verzekering.

Andere bestuurders kregen een proces-verbaal voor het rijden zonder gordel of zonder geldig rijbewijs, het rijden zonder geldig keuringsbewijs of het niet in orde zijn met de keuring.

Foto © Rudi De Cock