Een buschauffeur van vervoersmaatschappij De Lijn heeft vrijdag zijn rijbewijs onmiddellijk moeten afgeven omdat hij teveel had gedronken. De lijnbus bleef ter plaatse staan.

Omdat het rijbewijs gedurende drie uren werd ingehouden kon de dispatching van De Lijn niet anders dan de autobus te laten ophalen door een andere chauffeur. De ademanalyse gaf 0,23 milligram alcohol per liter uitgeademde lucht aan. De limiet voor professionele bestuurders zoals chauffeurs van De Lijn dat zijn bedraagt 0,09mg/l UAL is. De buschauffeur kreeg een onmiddellijk te betalen boete van 179 euro.

Tijdens de verkeerscontroles van de politie bleek dat nog drie andere bestuurders eveneens te diep in het glaasje hadden gekeken. Een van hen maakte voor de controlepost nog rechtsomkeer maar werd onderschept. In zijn auto trof de douane rode diesel aan. De man kreeg een boete van 500 euro. Twee andere bestuurders bleken eveneens op rode diesel te rijden.

De controleploegen van de politie Tongeren stonden vrijdag tussen 14 en 22 uur opgesteld op de Elderenweg en de Michielenweg. Een bestuurder kreeg een boete omdat hij misbruik maakte van zijn oldtimerplaat en ermee naar het werk reed, wat verboden is. De jaarlijkse taksen liggen voor oldtimers een pak lager. De man kreeg een fiscaal proces-verbaal.

In beeld: Regen of niet, de Tongerse BOB-campagne gaat onverminderd voort. Een buschauffeur moest op zijn mededelingenbord ‘GEEN DIENST’ vermelden omdat hij niet verder mocht rijden. © Rudi De Cock