De Kanaries hebben hun wedstrijd op Stayen verloren tegen een vlot spelend Cercle Brugge. In de eerste helft voerden beide ploegen beurtelings de pressing, maar na de rust kregen we een vlot spelend Cercle te zien. Twee doelpunten van de bezoekers op amper vijf minuten tijd nekten de Kanaries. Coach Fink moest iets doen maar na de vervangingen was de structuur weg. Dit komt hard aan voor de supporters. Er is werk aan de winkel.

Zondagnamiddag 16 uur speelden de Kanaries thuis tegen Cercle Brugge. Aanvankelijk leken ze alles goed onder controle te hebben en speelden ze de bal opvallend lang achteraan rond, in een poging om de bezoekers te lokken. Dat was niet zonder gevaar want die van Cercle zaten er kort op. Beide ploegen voerden om de beurt de pressing met af en toe mooie doelkansen voor Sint-Truiden, onder andere voor Koita en Steuckers. Rein Van Helden (STVV) kreeg een gele kaart. We kregen mooi voetbal te zien in de eerste helft maar de spitsen van beide ploegen kwamen er niet echt aan te pas.

Tweede helft

Oei! 63% van het eerste kwartier in de tweede helft speelde zich af in en rond de zestien meter van Sint-Truiden. Dat werd bibberen, en toen het net even wat beter leek te gaan…GOAL! Gboho vindt de aanspeelbare Deman. De kapitein van Cercle maakt er 0-1 van. Dit zat eraan te komen. Even later was het weer prijs. Na Truiens balverlies tikken Gboho, Denkey en de pas ingevallen Minda de thuisploeg op een hoopje. Op de doellijn steelt Kevin Denkey de goal van Minda: 0-2. Bocat en Koïta halen een paar hoekschoppen binnen maar kunnen die niet verzilveren. Cercle blijft drukken. STVV probeerde nog een slotoffensief te ontplooien maar Hashioka trapt de bal recht in de handen van de Brugse keeper. Even later kapt Ryotaro Ito met stijl naar binnen en haalt sterk uit maar de paal is hier de spelbederver.

Cercle Brugge laat met deze wedstrijd zijn wisselvallig start van het nieuwe seizoen achter zich, al stond hun onderlinge communicatie ook niet altijd op punt. STVV zal zich moeten herbronnen na een grondige matchanalyse.

Beelden © STVV