Afgelopen woensdag 10 augustus werd naar aanleiding van klachten van buurtbewoners inzake overdreven snelheid in de Bosstraat te Wellen een snelheidscontrole gedaan. De klacht bleek terecht.  Van de 410 passerende voertuigen, reden er maar liefst 20 sneller dan de toegelaten 70 km/u. Een bedrijfsauto uit Wellen werd er geflitst aan  141 km/u .  “Op de foto zie je zelfs dat de remlichten ontstoken zijn”, vertelt commissaris Willy Jackers. “De buurtbewoners waren zeer  tevreden met de snelheidscontrole.”

Ongevallen

Daarnaast gebeurden er in Wellen enkele ongevallen. Eergisteren vond er ’s avonds in de Kukkelbergstraat een aanrijding plaats tussen een fietser en elektrische tractor. Een 17-jarige inwoner van Wellen werd met lichte verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht.

En donderdag 11 juli was er opnieuw een ongeval in Wellen, deze keer in de Daalstraat, kort na de middag. Een wagen reed tegen een boom na een uitwijkmanoeuvre. Een 33-jarige passagier uit Bilzen raakte hierbij lichtgewond en werd afgevoerd naar het ziekenhuis ter controle.

Foto – ©Hassan Ouajbir