Op vrijdag 25 oktober 2019 was er de zesde editie van de Truiense kinderfuif ‘Tienerbeats’. Die vond voor het eerst plaats in de Gazo en stond – hoe kan het anders aan de vooravond van de herfstvakantie – helemaal in het teken van Halloween.

‘Tienerbeats’ is de succesvolle Truiense fuifformule voor kinderen van het zesde jaar basisonderwijs en het eerste en tweede middelbaar. Eén keer per jaar geeft de stad voor hen een feest. Daar kunnen ze zich veilig en onder deskundige begeleiding een hele avond lang uitleven. 
“Hoewel 12- tot 14-jarigen nog wat jong zijn voor traditionele fuiven of cafés, gaan ook zij wel eens graag uit de bol. Daarom organiseerden we nu al voor de zesde keer op rij deze tienerfuif. Meer dan 300 kinderen kwamen dit jaar in hun meest griezelige outfit langs. Samen met hen maakten we er opnieuw een sidderend feest van”, vertelt schepen van Jeugd Hilde Vautmans. 

Podiumervaring 
In de Gazo draaiden jonge dj’s de lievelingsnummers van de jeugdige feestgangers. Op deze manier geeft de stad dit aanstormend talent op de fuif ook een forum om podiumervaring op te doen. Tussendoor konden de gasten uitblazen met mysterieuze, alcoholvrije drankjes en duistere knabbels.  
“De fuif is voor de kinderen de ideale gelegenheid om de herfstvakantie feestelijk in te zetten. Het was weer een topavond met leuke muziek en heel veel sfeer”, besluit burgemeester Veerle Heeren.