Rehema ontwikkelingshulp & projecten organiseert op 13 november 2019 om 20.15 uur in de Academiezaal van Sint-Truiden in samenwerking met de Stad Sint-Truiden een 3de lezing – Mensenhandel herfstevenement.

Tijdens deze lezing spreekt Commissaris bij de Federale Gerechtelijke Politie Brussel- – Franz-Manuel Vandelook – hoofd team ‘Afrika’ van de groep ‘Mensenhandel’ over het probleem van Nigeriaanse criminele netwerken
Sinds meer dan twee decennia zorgen Nigeriaanse criminele netwerken, via diverse kanalen, voor een constante toestroom van duizenden jonge tot zeer jonge Nigeriaanse meisjes naar Europa om er in de prostitutie uitgebuit te worden.

Het team Afrika van de groep Mensenhandel van de FGP Brussel werd reeds bij het opduiken van de eerste Nigeriaanse prostituees in Brussel in 1994 opgericht. 25 jaar unieke ervaring in deze materie laten dan ook toe terug te blikken op het ontstaan van dit fenomeen, zijn ontwikkelingen in het verloop der jaren, zijn specifieke cultuur-historische gebonden elementen, zijn impact en territoriale spreiding alsook de aanpak van de daders en de omvang van de slachtoffers.

De opbrengst van deze avond gaat rechtstreek en integraal naar de bouw van het Rehela project Huruma in Nairobi-Kenya zijnde een opvangtehuis voor alleenstaande dakloze vrouwen met kinderen.

Inschrijven kan via: www.debogaard.be, Uitbalie@Sint-truiden.be of 011 70 17 00.
Meer informatie over de Rehema ontwikkelingshulp en -projecten: Patrick Mombaers, 0485 66 54 79.