Brustemnaar Jeffrey Bakhti (29) heeft een kamer ingericht waar je alles kort en klein mag slaan. “Mensen willen soms hun frustraties of kwaadheid uiten, en dan kunnen ze in mijn Rage Room terecht.

“Ik heb een kamer ingericht waar je allerlei voorwerpen en meubilair kan stukslaan”, steekt Jeffrey Bakhti van wal. “Ook op een televisie kunnen mensen zich laten gaan. De prijs wordt bepaald naargelang de tijd, gaande van 20 tot 40 minuten. Ik zie dat het mensen goed kan doen, hoe ze opgelucht uit de kamer komen. Anderen komen dan weer voor het plezier. Er zijn er die me zeggen dat het hun stress verlicht. De zaak draait goed. Blijkbaar is er nood aan.”

In Jeffrey’s Rage Room zijn er verschillende soorten items aanwezig, zoals glazen flessen, elektronische apparaten, meubels en andere breekbare voorwerpen. De deelnemers betalen  een vergoeding en ontvangen beschermende kleding en veiligheidsuitrusting voordat ze de ruimte betreden. Rage rooms zijn vaak te vinden in stedelijke gebieden. Maar deze bevindt zich in Brustem, deelgemeente van Sint-Truiden. Een primeur.

De Smashit Room voor en na …