Bij de start van het voorjaar bloeit Haspengouw open. Letterlijk. Het totaalaanbod aan bloesemactiviteiten staat vanaf vandaag gebundeld in het digitale magazine ‘Hartelijk Haspengouw’, een samenwerking van 12 Haspengouwse gemeenten.

In 2021 werd een sterke samenwerking opgestart om de bloesems in de regio gezamenlijk te promoten en Haspengouw op de kaart te zetten. Met ondersteuning van Toerisme Limburg bundelden Bilzen, Borgloon, Sint-Truiden, Alken, Diepenbeek, Gingelom, Heers, Hoeselt, Kortessem, Riemst, Tongeren en Wellen de krachten. Het resultaat: een inspirerend e-zine om toeristen warm te maken voor een totaalbeleving.

Het e-zine werd vorig jaar boven de doopvont gehouden en positief geëvalueerd. De Haspengouwse gemeenten kozen er voor om opnieuw de handen in elkaar te slaan. Aan de hand van verschillende thema’s zoals wandelen, fietsen, streekproducten, gezinsactiviteiten en overnachtingen kunnen bezoekers hun eigen programma eenvoudig samenstellen. Daarnaast vind je in het webmagazine ook een bloesemmeter om de ontwikkeling van de bloesems te volgen vanop de eerste rij. Een virtueel voorsmaakje van de prachtige bloesems ontdek je via www.visithaspengouw.be