Met Racing Against Cancer brengt FAC opnieuw dynamiek in haar verhaal van de strijd tegen kanker. Tegen betaling zullen particulieren en bedrijven uitzonderlijke ervaringen kunnen opdoen die je een adrenalineshot zullen bezorgen. De opbrengst gaat uiteraard volledig naar het goede doel.

Adrenalinekicks. Wat moeten we ons daarbij voorstellen? “Wel, we denken hierbij aan het meerijden met een BelCar racewagen, een driftsessie op het circuit van Zolder, zelf een racewagen besturen onder begeleiding van een instructeur, en een vlucht met de piloten van Brustem Pilot Association. Kortom, een adrenalinekick ten behoeve van Fighters Against Cancer.” Bij FAC zien ze vooral kansen liggen bij particulieren en bedrijven. Daarnaast organiseert hun project ‘Racing Against Cancer’ een Kart-event, waarbij verschillende racepiloten, vrienden van de autosport, marshals en monteurs het zullen opnemen tegen jong talent in de kartingwereld. “Als je zelf of als groep wil deelnemen aan deze wedstrijd voor het goede doel, neem dan zeker contact met ons op en we sturen je binnenkort een persoonlijke uitnodiging”, klinkt het bij FAC. “Je zal ons ook tegenkomen tijdens aankomende race-evenementen, waar we sleutelhangers, petjes, t-shirts, stickers en andere leuke gadgets zullen verkopen ten behoeve van het goede doel.”

Brustem Pilot Association

Een opvallende partner in de nieuwe dynamiek van FAC is de Brustem Pilot Association. “Als partner van Racing Against Cancer willen wij mensen die vechten tegen kanker een hart onder de riem steken”, reageren ze vanop Brustem Airport. “Daarom bieden wij een aantal vluchten aan voor patiëntjes. Naar de toekomst toe willen we ook vluchten verkopen voor het goede doel.”

Met Racing Against Cancer wil FAC meer en meer de sportwereld betrekken bij hun project. “Hoewel we beginnen in de auto- en vliegsport, willen we dit zeker uitbreiden naar andere disciplines.”

Foto’s © FAC