In Sint-Truiden vond zaterdagavond de vierde editie plaats van ‘Lichtjes in het Park’. Honderden kaarsen, kleurrijke lotussen en lichtinstallaties, mysterieuze figuren en vuurshows zorgden voor magische taferelen. Daarnaast werd er warme kledij ingezameld voor kinderen. STVV schonk alle T-shirts van de stock van de voorbije jaren weg.

Massa’s lichtjes en kleuren in het stadspark, aanschouwd door een talrijk opgekomen publiek ondanks de vrieskou. Ruim 80 drijvende waterlotussen, vuurinstallaties en veel decoratie zorgden zaterdagavond voor een magische sfeer in het stadspark. De veiligheidsdiensten zorgden voor maatregelen rond de bevroren vijvers. Ook de bruggen over de vijvers werden voor alle zekerheid afgesloten.

Geel-blauw

Ter hoogte van de speeltuin werden de bezoekers verrast met een geel-blauwe gloed, de kleuren van STVV, binnen de lichtjeszee. De voetbalclub zamelde immers mee warme kledij in zoals sjaals, mutsen en de t-shirts die nog in stock lagen van de voorbije jaren. Vorig jaar werden er ruim 1.000 warme jassen en andere wollige kledingstukken geschonken door de bezoekers. Verwacht wordt dat dat cijfer opnieuw zal gehaald worden.