Ondanks de lopende restauratiewerken zal ook dit jaar zoals gebruikelijk de openluchtmis aan de kapel van Sint-Job worden opgedragen. Deze eeuwenoude traditie, die rond de feestdag van de heilige Job op 10 mei plaatsvindt, wordt al vele generaties lang in ere gehouden door de buurtbewoners van de Berg. Het evenement dient als een bijzonder moment waarop de gemeenschap samenkomt om hun overledenen te herdenken.

Ondanks de werken zal zoals gebruikelijk ook dit jaar een openluchtmis aan de kapel van Sint-Job opgedragen worden. Het is een traditie die rond de feestdag van de heilige Job (10 mei) al enkele eeuwen in stand gehouden wordt. De buurtbewoners van de Berg komen dan samen om hun overledenen te herdenken. De bedevaartkapel, op het kruispunt van de Truierweg en de Weg naar Berlingen, werd vroeger vaak bezocht door mensen die kwamen bidden tegen verschillende lichamelijke kwalen en ziekten.

Houten beeld

De betreedbare kapel herbergt een indrukwekkend houten beeld van de heilige Job uit de 17e eeuw. Het beeld toont de heilige, bedekt met zweren en gezeten op een mesthoop, terwijl achter hem het praalaltaar voor Guillaume van Scharenberg, heer van Hoepertingen van 1617 tot 1632, staat. Hoewel de kapel momenteel wordt gerestaureerd, blijft ze haar historische en religieuze betekenis behouden. De restauratiewerken, die naar verwachting tegen eind juni 2024 worden afgerond, hebben geen invloed op de voortzetting van de jaarlijkse openluchtmis.

De openluchtmis zal op vrijdag 10 mei 2024 om 19 uur plaatsvinden. Dit evenement, dat samenvalt met de feestdag van Sint-Job en de Mariamaand, blijft een belangrijk moment van spiritualiteit en gemeenschapsbinding voor de inwoners van de Berg.

Het beeld van Sint-Job toont de heilige, bedekt met zweren en gezeten op een mesthoop, terwijl achter hem het praalaltaar voor Guillaume van Scharenberg, heer van Hoepertingen van 1617 tot 1632, staat.