-advertentie-

 

“Met Allerheiligen in de verte en de werken voorafgaand, werden we geconfronteerd met mensen die ons vertelden dat de schoonmaak van graven niet meer via de Stad Sint-Truiden gebeurt”, vertelt Stadsfixer.be ons. “Terwijl we de laatste opdrachten toevoegden en zo ons maximum aantal graven bereikt hebben om schoon te maken, checkten we deze situatie. Inderdaad, geen schoonmaak meer. We willen mensen verder helpen en hebben een project uitgewerkt. Alle info via www.stadsfixer.be “

Het bericht over het schoonmaken van graven verscheen niet meer in het infoblad van september. Stadsfixer vertelt: “Het was betaalbaar voor weinig geld. Heel wat mensen staan in de kou. Vroeger was De Ploeg 3 weken in de weer en leverden ze degelijk werk maar er zijn amper nog mensen die dit willen doen. Wij zochten voor het probleem naar een oplossing. Stadsfixer is inmiddels volzet.

“We zijn de 10 voorbije jaren bezig geweest en nu is er een maximum bezetting en tegelijkertijd dit probleem. De meeste graven zijn javel-slachtoffers, die dan haalbaar alleen nog met hogere druk vlot kan gereinigd worden. Het probleem is dat de betonsluier steeds vergroot en microgaatjes groter worden. Ideale plaats voor nog meer groen-aanslag en mos. Afgaand op dat probleem willen we inzetten op jaarlijks inspuitmomenten, hetgeen wij al 8 jaar toepassen en ons heel wat werk bespaart bij Allerheiligen. Na een paar jaar zorgt het toegelaten professioneel product op de graven en kerkhoven voor bijna helder witte natuursteen. Na een paar inspuitingen blijft er een film achter in die microgaatjes – stelselmatig verdwijnt de laatste groenaanslag. Na één zomer al heel zichtbaar…. 3x jaarlijks afborstelen van de steen maakt het project compleet.” Voor natuur-blauwe steen blijft alles betaalbaar. “We kunnen zo ruim 150 graven extra aan. Omdat een belangrijk deel van het werk tijdens het jaar kan gebeuren.”

Rondleiding

Op donderdag 21 september zijn er rondleidingen op het kerkhof van Schurhoven, en dit om 11 uur, 14 uur en 17.15 uur. Het vertrek is telkens aan de ingang aan de Kazelstraat. “We passeren 10 tot 12 graven die we al een tijdje onderhouden. Op deze manier willen we het project inleiden, en ons werk en het product etaleren. Ter plaatse kan erna, dan eventueel even naar een in te spuiten graf te gaan, voor info en tijdsbestek naar een witter graf.”

Alle info www.stadsfixer.be/abonnees-inspuiten.html