Het is zo goed als zeker, tenzij er in Moeskroen massaal naar Lourdes, Famima, Banneux en Scherpenheuvel getrokken wordt in de hoop op een mirakel: Moeskroen-STVV van zondag 1 november om 16.00 uur zal niet doorgaan.

Na de 13 positieve coronatests van vorige week, zijn er gisteren nog eens 7 bij gekomen bij Moeskroen. Dat maakt dat de club niets anders kan dan vragen om de thuiswedstrijd van zondagmiddag tegen STVV uit te stellen. Vorig weekend kon om dezelfde reden ook al Cercle Brugge-Moeskroen niet doorgaan.

Er waren maandag nog 14 spelers op de training: 7 ervan testten nu ook positief. Dat maakt in totaal 20 positieve tests. De 13 spelers die eerder positief waren, wachten vandaag op het resultaat van een nieuwe test die dinsdagnamiddag werd afgenomen.

Eren toestand die bij ons de grote vraag doet rijzen: wat doen clubs om besmettingen te vermijden? Blijkbaar NIKS. Toch zeker niet in Moeskroen als meet dan de helft van uw spelerskern besmet is. En geef toe, hetgeen profvoetballers etaleren op het veld na een doelpunt of winst kan helemaal niet door de beugel, en als je het ons vraagt: clubs die zo getroffen worden verdienen geen uitstel maar wel een forfait! Of gaan ze een ploeg ook de gunst van het uitstel geven als de helft van de groep diarree heeft na het eten van een slechte spaghetti na de training? Maar mensen die door hun wangedrag besmet worden, krijgen in het voetbal daarvoor een beloning. De wereld op zijn kop.