De internationale bloemistenorganisaties schreef volgend “in memoriam” voor de onlangs overleden Truiense bloemist Theo Duchateau, bij monde van huidig voorzitter Simon Ogrizek.

In memoriam: Theo Duchateau, voormalig voorzitter van de International Florist Organization

“De bekende Belgische bloemsierkunstenaar Theo Duchateau is op 11 juni 2020 op 83-jarige leeftijd overleden. Mr Duchateau laat een erfenis achter. De heer Duchateau was een drijvende kracht achter de bloemsierkunst in België. Hij was ook lange tijd voorzitter van de Internationale Bloemistenorganisatie tot 2004, toen hij werd opgevolgd door de heer Robert Steinmann. Voor zijn geweldige bijdragen aan Florint door de jaren heen ontving hij vervolgens de titel van erelid voor het leven. Namens de president van Florint, de heer Simon Ogrizek, en de hele raad van bestuur, betuigen wij ons diepe medeleven met de familieleden en vrienden van Theo.

Theo gaf de kunst door aan zijn dochter, Annemie Duchateau, die trots in de voetsporen van haar vader trad. Ze werd op zichzelf een ervaren bloemist; een internationaal geprezen rechter voor bloemenontwerp, en was zelf lid van de raad van bestuur van Florint van 2011 tot 2017.

Theo Duchateau runde jarenlang zijn gelijknamige bloemenbedrijf Flora Duchateau in Sint-Truiden. De bloemenwinkel is een familiebedrijf, nu heeft dochter Annemie de leiding. Theo was een trotse inwoner van de stad Sint-Truiden in hart en nieren en werd door de gemeenteraad geëerd voor zijn vele bijdragen. Net als zijn medebewoners van Sint-Truiden zullen we Theo’s warme aanwezigheid missen en de vele goede herinneringen koesteren.”