DJ Paul Elstak vertelt op TrudoFM over zijn ervaringen tijdens de nineties. Elstak groeide op in een muzikale familie. Davy Dehaen voelde hem aan de tand, terwijl hij op het strand in Suriname zat te genieten. Deze avond te horen op TrudoFM tussen 20.00 en 22.00 uur.

De vader van Elstak was slaggitarist bij de band The Rhythm Stars en de bekende jazzmusicus Nedly Elstak maakte ook deel uit van zijn familie. Het geld dat hij als tiener verdiende met tomaten plukken en werken bij McDonalds besteedde hij aan de aanschaf van platen waarmee hij veel oefende achter draaitafels, en waardoor hij het platenmixen onder de knie kreeg. Hij begon met optreden in buurthuizen en clubhuizen en werd in 1987 aangenomen als diskjockey in de Rotterdamse discotheek BlueTiek.

In 1991 scoort Elstak samen met Rob Fabrie (Waxweazle / Headbanger) met de groep Holy Noise een toptienhit met het nummer James Brown is still alive, een reactie op het nummer James Brown is Dead van L.A. Style. Hij specialiseert zich in de opkomende stroming van de hardcore house met de kenmerkende keiharde beats. In 1992 richt hij, inmiddels woonachtig in Rotterdam, het eerste hardcorelabel in Nederland, Rotterdam Records op. Met dit label behaalt hij met de single Poing van Rotterdam Termination Source de tweede plaats in de Nederlandse Top 40. De maker van Poing, Maurice Steenbergen werd later als creative director verantwoordelijk voor de happy hardcore videoclips van Elstak. Door de toename van het aantal hardcorefeesten en de toegenomen populariteit van het genre behoort Elstak tot de bekendste diskjockeys van de hardcorescene naast onder meer DJ Rob, DJ Ruffneck en DJ Dano en treedt op in binnen- en buitenland.

Maar meer vertellen we je niet. Luister om 22.00 uur naar Davy Dehaen op TrudoFM 105.2 Sint-Truiden – 105.6 Borgloon