Behalve pompoenen uithollen voor de bangelijkste avond van het jaar, wat doe jij met deze oranje kanjer? Pompoenen zijn niet alleen een Halloween object, maar ook en vooral een heel dankbaar ingrediënt om mee te koken. 

Je kan er echt alle kanten mee uit: van de traditionele pompoensoep, heerlijke hartverwarmer na een lange boswandeling, tot pompoentaart of -cupcakes.

Vorige vrijdag besloot het nationaal Overlegcomité om alle pretparken te sluiten. Plopsaland De Panne zat daardoor met duizenden BelOrta pompoenen, bedoeld als versiering. Plopsaland maakte van de nood een deugd en gebruikte de pompoenen om maar liefst 1.500 liter soep te maken voor het goede doel, goed voor 5.000 porties heerlijke soep.

Traditioneel hullen de Plopsa-parken zich in deze periode van het jaar in een herfstsfeer met duizenden pompoenen, chrysanten, maïskolven en strobalen. Door de verplichte sluiting van de parken zaten ze met tal van pompoenen op overschot. “Om verspilling tegen te gaan, zijn we op zoek gegaan naar een leuke oplossing. Zo kwamen we op het idee om er pompoensoep van te maken en die bij de verschillende woonzorgcentra rond te brengen”, vertelt Steve Van den Kerkhof, CEO van de Plopsa Group.