Bij de St-Truidense Reddingsclub hadden maar liefst 28 zwemmers zich kunnen plaatsen voor het Belgisch kampioenschap Reddend Zwemmen.

Op het einde van de dag kon het tellen beginnen, individueel werd er 16x goud, 19x zilver en 9x brons behaald, 13 verschillende zwemmers zorgden voor deze mooie medaille-oogst. Bij de ploegen was er 6x goud, 7x zilver en 3x brons voor de 4 verschillende teams van STRC.

STRC stond opnieuw met een heel jong team aan de start, 23 van de 28 zwemmers zijn jonger dan 18 jaar. Individueel was Mirte S’heeren bij de benjamins de meest succesvolle, zij bracht maar liefst 5 titels mee naar St-Truiden. Voor de overige titels zorgden Jelle Vandersteen (4), Mathis Vandevoort (3), Fien Derwael (1), Lotte Istas (1), Matisse Croes (1) en Wout Vanvuchelen (1).

Bij de aflossingen waren het opnieuw de STRC-meisjes -14j die van zich lieten spreken, het team bestaande uit Elise Croes, Lotte Istas, Mirte S’heeren en Fien Derwael behaalde 5 overwinningen in de aflossingen en kon opnieuw het Belgisch Record op de 4x50m hindernis scherper stellen. Bij 3 andere aflossingen werd het BR op een haar gemist. De 6de titel bij de aflossingen werd behaald door de STRC-jongens -14j (Wout Vanvuchelen, Matisse Croes, Aymeric de Borman en Mathis Vandevoort).

Alweer een mooie, succesvolle dag voor team STRC.