Als op 11 mei het shoppen weer toegelaten is, dan zal dat in Sint-Truiden begeleid worden via infrastructurele maatregelen, maar ook door stewards die voor de gelegenheid coco’s zullen heten, geen papegaaien maar coronaconsulenten.

Als je vanaf 11 mei een coco tegen het lijf loopt, dan moet je niet meteen de Animal Rescue Service verwittigen, maar goed luisteren naar hun raadgevingen. Zij moeten het shopgedrag van de consumenten in de Trudostad begeleiden. Op de eerste plaats worden er looprichtingen in het stadscentrum aangebracht, net zoals tal van warenhuizen al deden of zouden moeten doen. Je loopt en shopt dus niet lukraak, maar “begeleid”. Hoe dat concreet gaat verlopen, daarover moet een werkgroep zich nog buigen op maandag en dinsdag. Naast de wegwijzers en de coco’s komen er ook nog op bepaalde plekken totems waar handgel beschikbaar is.

Zoals je leest, echt shoppen in de betekenis van funshoppen, zit er dus niet in. Misschien zou het woord “winkelen” hier beter op zijn plaats zijn.