Nu de deuren van cultuurcentrum de Bogaard nog even gesloten blijven door de coronamaatregelen, zoekt het cultuurcentrum originele manieren om de Truienaren toch van een portie cultuur te laten genieten. Vandaag werden de bewoners van verschillende Truiense woonzorgcentra getrakteerd op een schitterend concert van Willy Sommers via livestream.

Cultuurcentrum de Bogaard zoekt voortdurend alternatieve en vernieuwende manieren om de inwoners en bezoekers van Sint-Truiden te laten genieten van een portie cultuur. Ook minder mobiele doelgroepen worden niet uit het oog verloren. Zo bracht het cultuurcentrum, samen met Cultuurconnect, in het begin van het jaar een familievoorstelling via livestream tot bij de kinderafdelingen van het Sint-Trudo ziekenhuis, Asster en het opvangcentrum voor asielzoekers. Vandaag konden de senioren in woonzorgcentra Den Akker, ‘t Meiland, Villa Rosa, Triamant, Serrenhof Orelia en Home Elisabeth genieten van een sfeervol concert van Willy Sommers via livestream.

Nostalgie
Tijdens het concert konden de bewoners en het personeel van de woonzorgcentra meezingen met covers van The Archies en Mary Hopkin en de grootste eigen hits van Willy Sommers. Het optreden zelf vond achter gesloten deuren plaats in het cultuurcentrum van Lier. Via livestream werd het concert uitgezonden in verschillende woonzorgcentra en werden de bewoners mee terug genomen naar 1969 en de summer of love.