De laatste cijfers: 23 ziekenhuis opnames en 11 overlijdens

Algemeen

Op zondag 7 juni werden 122 nieuwe gevallen gerapporteerd. Daarvan wonen er 78 in Vlaanderen, 24 in Wallonië en 19 in Brussel. We hebben geen informatie over de woonplaats van het overige geval. Dat brengt het totale aantal bevestigde besmette personen op 59 348.

Verder is de situatie als volgt:

  • In de ziekenhuizen zijn er momenteel in totaal 573 patiënten opgenomen. De voorbije 24 uur waren er 23 nieuwe opnames.
  • In de intensieve zorgen liggen in totaal 116 patiënten, dat is een stijging met 5 patiënten in de voorbije 24 uur.
  • 16 315 patiënten zijn ontslagen uit het ziekenhuis en genezen verklaard sinds 15 maart, dat is een stijging van 24 in de voorbije 24 uur.
  • In totaal werden 9 606 sterfgevallen gerapporteerd, dat is een stijging van 11 in de voorbije 24 uur. Van die 11 overleden 8 mensen in het ziekenhuis en 3 in een woonzorgcentrum. In deze laatste groep werd 67% bevestigd door een COVID-test.
  • Van de in totaal 9 606 overleden personen, overleed 48% in het ziekenhuis, 50% in een woonzorgcentrum, 0,5% in andere residentiële collectiviteiten, en 0,6% thuis en elders. De meeste sterfgevallen in het ziekenhuis (95%) zijn bevestigde gevallen. De sterfgevallen in de woonzorgcentra omvatten 26% bevestigde gevallen en 74% vermoede gevallen.
Geen reacties

Deel jouw reactie met de bezoekers van Truiensnieuws.be

Algemeen
Animal Rescue Service bestaat precies 365 dagen!

“We mogen officieel 1 kaarsje uitblazen! Sinds vandaag bestaan we exact 1 jaar! Een jaar met ups en downs.. Bloed zweet en tranen. Hier en daar wat gekneusde ledematen en gewrichten. Maar dat is het allemaal waard om te zien wat we op 365 dagen bereikt hebben! We hadden voor- …

Algemeen
STVV verliest in matcheinde en ref Smet helpt mee

De eerste match met publiek werd voor de neutrale toeschouwer misschien wen een leuk kijkstuk, maar was dat zeker niet voor de aanwezigen in het stadion. Het leek vandaag wel alsof STVV met de voorsprong aan de wedstrijd begon. Na amper 40 seconden spelen, lag de bal al voorbij Butez …

Algemeen
Wraakporno – Niet-consensuele verspreiding van seksueel getinte beelden en opnames

Tegenwoordig zijn er veel BV’s in het nieuws gekomen als slachtoffer van verspreiders van seksueel getinte beelden en opnames. Dit gebeurt ook vaak op scholen waar kinderen naaktfoto’s van klasgenootjes verspreiden al dan niet met toestemming. Wanneer er naakt- of seksueel getinte beelden worden verspreid zonder toestemming van de persoon …

%d bloggers liken dit: