Hierbij korte update over de voorbije dag inzake corona:

  • 55 opgenomen corona patiënten, waarvan 8 op intensieve zorgen
  • 1 overlijden
  • 4 ontslagen
  • 2 transfers naar andere ziekenhuizen

De voorbije 24 uur zijn in ons land 490 mensen opgenomen in het ziekenhuis omwille van besmetting met het nieuwe coronavirus. Dat zijn er minder dan een dag eerder. Toch neemt de druk op de ziekenhuizen verder toe. Er is sprake van 69 nieuwe overlijdens, vooral mensen van hogere leeftijd.

Dat meldt de FOD Volksgezondheid op de dagelijkse update. Het aantal mensen dat omwille van het virus in het ziekenhuis momenteel is opgenomen, stijgt tot 3.042. Van hen bevinden er zich 690 op de afdeling intensieve zorgen. Door de nieuwe overlijdens stijgt de totale dodentol in ons land tot 289. 

‘Ga niet creatief om met de regels’

Woordvoerder van het crisiscentrum Yves Stevens verwees ook naar de bijeenkomst van de Nationale veiligheidsraad, zonder vooruit te lopen op wat daar beslist zal worden. Maar zijn woorden leken alvast niet te hinten op een versoepeling. ‘De huidige maatregelen hebben een belangrijke impact op ons sociaal leven. Op vrijdag kunnen we geen pint gaan drinken, op zaterdag niet naar de voetbal, en op zondag niet op de koffie bij de grootouders. Dit is voor iedereen een moeilijke situatie, maar er is nu eenmaal geen andere keuze. Maar hou vooral vol, ook al heb je de voorbije weken de regels gevolgd en voel je je nog steeds goed. Enkel zo kunnen we de verspreiding van het virus beperken.’ Stevens  riep dan ook uitdrukkelijk op op ‘niet creatief om te gaan met de regels’.