De trends zetten zich verder

Algemeen
Op zaterdag 30 mei werden 195 nieuwe gevallen gerapporteerd. Daarvan wonen er 129 in Vlaanderen, 46 in Wallonië en 20 in Brussel. Dat brengt het totale aantal bevestigde besmette personen op 58 381.

Verder is de situatie als volgt:

  • In de ziekenhuizen zijn er momenteel in totaal 821 patiënten opgenomen. De voorbije 24 uur waren er 40 nieuwe opnames.
  • In de intensieve zorgen liggen in totaal 168 patiënten, dat is een verdere daling met 5 patiënten in de voorbije 24 uur.
  • 15 887 patiënten zijn ontslagen uit het ziekenhuis en genezen verklaard sinds 15 maart, dat is een stijging van 118 in de voorbije 24 uur.
  • In totaal werden 9 467 sterfgevallen gerapporteerd, dat is een stijging van 14 in de voorbije 24 uur. Van die 14 overleden 8 mensen in het ziekenhuis en 6 in een woonzorgcentrum. In deze laatste groep werd 100% bevestigd door een COVID-test.
  • Van de in totaal 9 467 overleden personen, overleed 48% in het ziekenhuis, 51% in een woonzorgcentrum, 0,3% thuis en 0,5% op een andere plaats. De sterfgevallen in het ziekenhuis zijn allemaal bevestigde gevallen. De sterfgevallen in de woonzorgcentra zijn zowel bevestigde (25%) als vermoede (75%) gevallen.
Geen reacties

Deel jouw reactie met de bezoekers van Truiensnieuws.be

Algemeen
Positieve kentering (weliswaar kleine) in de cijfers

Het leek zaterdag even de verkeerde kant op te gaan met de coronacijfers. De nieuwste cijfers stellen weer een beetje meer gerust. Gezondheidsinstituut Sciensano had vorige week aangekondigd dat er op zondag geen nieuwe update meer zou volgen. Maar vanmiddag kwam er dus toch een nieuw rapport. Daaruit blijkt uit …

Algemeen
Freddy Davis gaat door!

“Sinds het overlijden van mijn echtgenote Anita doet een gerucht de ronde als zou stoppen met zingen en optredens te doen. Ik weet niet waar men dat vandaan haalt maar daar is niets van aan, Anita zou dit zeker ook niet gewild hebben dat ik met muziek zou stoppen”. Zo …

Algemeen
Zepperse Toneel Vrienden vieren verjaardag niet

Naar aanleiding van Covid-19 heeft het bestuur van ZTV een allesbehalve prettige beslissing moeten nemen om het voor iedereen veilig en gezond te houden. Het bestuur van ZTV heeft op 27/5/2020 een “praatbox” vergadering gehouden vanuit ieder zijn eigen “KOT”. “Het resultaat van deze vergadering was dat de veiligheid en …

%d bloggers liken dit: