De vzw Dierenvrienden van Sint-Truiden krijgt een energiecheque van Minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA). Maar is hij ook bereid het asielbeleid jegens dieren aan te passen? De noodkreet van de sector dateert immers van nog niet zo lang geleden. En die gaat niet over energiekosten.

“Vlaams Dierenminister Ben Weyts steunt dierenasiel VZW DIERENVRIENDEN SINT-TRUIDEN in Sint-Truiden met een eenmalige energiesteun van € 25.000”, klinkt het met grote drukletters in een persbericht. “Niet enkel gezinnen en bedrijven werden geconfronteerd met een fors gestegen energiefactuur”, zegt Weyts. “De dierenasielen krijgen nu een tegemoetkoming voor de hoge energieprijzen van de afgelopen maanden, zodat ze hun goede werk kunnen verderzetten.”

Dierenminister Weyts heeft dus 663.000 euro uitgekeerd aan de dierenasielen om te helpen met hun hoge energiefactuur. Het concrete bedrag dat zal worden uitbetaald aan de dierenasielen is afhankelijk van de grootte van het asiel, en dus van het energieverbruik en de gemaakte kosten. Voor VZW Dierenvrienden in Sint-Truiden gaat het over een bedrag van € 25.000 euro. Tot voor kort kregen dierenasielen helemaal geen structurele steun vanuit de overheid. Sinds 2020 is dat wél het geval. Daarbovenop wou minister Weyts een eenmalige extra inspanning doen specifiek voor de fors gestegen energiefacturen. We stuurden de minister vandaag wel een mail met de vraag over hoe hij kijkt naar de problematiek in de dierenasielcentra. Lees hierover in ons stuk van enkele weken geleden. We kijken uit naar het antwoord van de minister.

https://www.truiensnieuws.be/algemeen/binnen-het-uur-een-puppy-in-huis-honden-zijn-gedegradeerd-tot-een-product-van-vraag-en-aanbod/

Binnen het uur een puppy in huis: “Honden zijn gedegradeerd tot een product van vraag en aanbod!”