Katrijn Pottie kwam een zak dode kippen en restanten van fazanten tegen op haar wandeling door Velm. Een afgrijselijke ontdekking. “Laten we allemaal als één dorp ervoor zorgen dat deze taferelen niet meer te zien zijn in het dorp. Een oogje in het zeil houden tijdens de dagelijkse wandeling, fietstocht,… kan veel doen! Laten we dit vooral SAMEN doen”, riep ze via Facebook de Velmenaren op. En die volgen Katrijn, te lezen aan de reacties!

Lies Crevits: “Er ligt enorm veel vuil langs de straten in Velm, vreselijk! Vooral langs de ‘invalswegen’, Halingenstraat, Attenhovenstraat (tussen Velm en Attenhoven) en de Hazelarenweg, is de toestand verschrikkelijk! Beschamend gewoon! Dat de ‘mooimakers’ er de moed zouden bij verliezen kan ik me goed voorstellen. Maar eigenlijk zou die mensen hun werk gewoon overbodig moeten zijn, als iedereen eindelijk eens respect zou tonen voor de omgeving en ons dorp!”

André Vanmarsenille: “Blikjes, plastiek en nu de mondmaskers er nog bij, het houdt nooit op, vandaag opgeruimd morgen ligt er nieuwe shit”.

Daniel Cauwenberg: “Een oogje in het zeil houden heeft geen nut, als we als wandelaars iets zien weggooien en het doorgeven aan de politie krijg je als antwoord dat ze daar niets aan kunnen doen, zij moeten dat persoonlijk kunnen vaststellen.”

Annick Sauvage: “Dit is inderdaad vreselijk! Gisteren nog samengezeten via videocall, met enkele “warme” Velmenaren om dit probleem proberen aan te pakken! Hou deze Facebook in de gaten! Toveren kunnen we niet, maar alle beetjes helpen, zowel door u als door mij….”