Wie kent er in onze stad Georges Feucht niet? De beminnelijke Brustemnaar was gedurende meer dan vier decennia het gezicht en de motor van de sociale woningbouw in Sint-Truiden, Gingelom en Nieuwerkerken.

Vanaf morgen, 1 mei, gaat hij op pensioen, vandaag was dus zijn laatste werkdag. “Proficiat Georges Feucht met jouw pensioen! Vandaag je laatste dag gewerkt. Jij gaf jezelf compleet, 42 jaar lang, voor onze sociale huisvestingsmaatschappij Nieuw St Truiden. Dank voor al die inzet! Nu genieten met je familie en vrienden, je hebt het verdiend”, huldigde schepen van sociale zaken, Jurgen Reniers Georges op Facebook want de tijden zijn er niet naar om figuren als Georges Feucht het afscheid te geven dat hij verdient.

Het afscheid van Georges stond al een half jaar vast. Op 1 oktober vorig jaar startte de nieuwe directeur Daniëlle Sarren. Ze voerde het beleid als directeur samen met senior-directeur Feucht tot vandaag. Nu moet ze het zelf zien te klaren.

We kennen Georges niet alleen als de gedreven directeur van Nieuw-Sint-Truiden maar ook van de ondertussen ter ziele gegane Kredietmaatschappij Sint-Trudo, waar mensen in moeilijkheden goedkope woningkredieten konden afsluiten. Van het begin van de zeventiger jaren tot nu heeft de sociale woningbouw ook een hele evolutie doorgemaakt. Volgend jaar zal de huisvestingsmaatschappij 100 jaar bestaan: ze werd in 1921 opgericht onder impuls van E.H. Lambertus Van Oost, pastoor van de parochie Sint-Pieter. Van die 100 jaar heeft Georges Feucht bijna de helft deze sociale bouwmaatschappij gediend. Toen hij in dienst trad was de maatschappij net begonnen aan de bouw van de wijk Guvelingen en had men meer dan 1.000 woningen gebouwd en verhuurde men er 500. Dan begint Feucht aan de uitbreiding richting Nieuwerkerken en Gingelom en, na de fusie, ook naar de kerkdorpen van Sint-Truiden. Nu heeft e cv Nieuw-Sint-Truiden ongeveer 2.500 woningen gebouwd en verhuurt er meer dan 1.500.

Met zo’n palmares mag de directeur gerust op pensioen. En of hij dat verdiend heeft!