Versoepelde bezoekersregeling in het Sint-Trudo Ziekenhuis

Algemeen

Na evaluatie van de eerste weken met een versoepelde bezoekersregeling, zijn we verheugd dat we deze weg verder kunnen bewandelen en vanaf zaterdag 13 juni voor de NIET-CORONA-patiënten nog wat extra versoepelingen kunnen toelaten. Om dit zo vlot mogelijk te laten verlopen, zijn een aantal richtlijnen van toepassing. Neem ze door voor je langskomt.

VANAF ZATERDAG 13 JUNI

👉Steeds dezelfde, volwassen bezoeker voor een niet-corona-patiënt is welkom tussen 16.00 en 17.00 uur OF tussen 18.00 en 19.00 uur en dit voor maximum 60 minuten.
Er zijn enkele uitzonderingen voor:

 • Pediatrie: beide ouders of voogden mogen afzonderlijk de hele dag langskomen.
 • Materniteit: partner of één aangeduide persoon mag hele dag langskomen. Ander bezoek mag niet.
 • Intensieve Zorgen ontvangt vanaf 13 juni bezoek, na overleg met de dienst, van 13.00 tot 13.30 uur en van 18.00 tot 18.30 uur.
 • Stroke volgt vanaf 13 juni ook de bezoekuren van de andere verpleegafdelingen, nl. tussen 16.00 en 17.00 uur OF tussen 18.00 en 19.00 uur.
 • Voor bezoek aan patiënten in kritieke of eindelevensfase zijn andere afspraken mogelijk in overleg met de behandelende arts.

👉We laten jammer genoeg geen bezoek toe voor patiënten in isolatie, dagziekenhuis of met COVID-19-symptomen tot 14 dagen voorafgaand aan het bezoek.

👉De voorschriften voor een veilig ziekenhuisbezoek blijven van kracht, want het coronavirus is niet weg en de bescherming van onze patiënten en medewerkers blijft onze belangrijkste bezorgdheid!

 • Bij binnenkomst meld je je aan. Daar word je gevraagd om je handen te ontsmetten. Draag dus geen handschoenen.
 • Breng jouw eigen mondmasker mee en draag dit tijdens het hele bezoek. De patiënt draagt ook een mondmasker.
 • Het blijft ontzettend belangrijk om voldoende afstand te houden (1,5 meter) van patiënten, zorgpersoneel en andere ziekenhuisbezoekers. Lichamelijk contact met de patiënt is niet mogelijk.
 • Hou rekening met de looprichtingen aub.
 • Neem enkele droge, industrieel bereide voeding mee voor een patiënt.
 • Indien de voorzorgsmaatregelen niet gevolgd worden, mag de verpleging jou vragen om de afdeling te verlaten.
 • Respecteer de maximale bezoekduur van 60 minuten en het gekozen bezoekmoment, zodat de doorstromen in het ziekenhuis zo vlot mogelijk verlopen.
Geen reacties

Deel jouw reactie met de bezoekers van Truiensnieuws.be

Algemeen
Is men de Groenmarkt al naar de kl…. aan het helpen?

Het feestgedruis van de opening raast nog door onze hoofden, en met fierheid wandelen we over onze vernieuwd Groenmarkt. Maar blijkbaar niet iedereen. De stad investeerde heel wat geld in de vernieuwing van de Groenmarkt, volgens sommigen te veel, maar dat laten we in het midden. Over het resultaat is …

Algemeen
Het is niet de eerste keer dat deze zaal in opspraak komt

Burgemeester Kristof Pirard reageert op de taferelen die zich in zijn gemeente Heers afspeelden “Boos en vol afschuw kijk ik naar deze beelden. Beelden die duidelijk tonen dat er nog steeds mensen zijn die het niet zo nauw nemen met de opgelegde regels, voor ieders gezondheid. En juist nu, dit …

Algemeen
Fakkeltocht gaat door, maar plaatselijk

Wegens de corona-toestanden was het dit jaar niet mogelijk om onze jaarlijkse Fakkeltocht te organiseren i.s.m. de gemeenten Heers, Gingelom en Sint-Truiden. De afdelingen hebben beslist om ieder hun eigen monumenten te bezoeken om toch de traditie levendig te houden. Hopelijk kunnen we volgend jaar opnieuw onze Fakkeltocht samen met …