De mensen zitten reeds meer dan 1 maand in een lockdown situatie. Ze zien veel werkjes aan hun huis. Het wordt tijd dat de Hubo terug opengaat. Maar in Sint-Truiden was er w<el geen spoor van ellenlange files.

De Hubowinkel in Sint-Truiden is sinds 18 maart 2020 tijdelijk gesloten vanwege de coronamaatregelen.

Gisteren 17/04/2020 verscheen in het Staatsblad het Ministerieel Besluit dat doe-het-zelfzaken open mogen blijven die hoofdzakelijk bouwgereedschap en/of bouwmaterialen verkopen. Daarnaast mogen ook tuincentra open. Ook groothandels mogen opnieuw open, maar enkel voor professionelen en niet voor particulieren.

Hierdoor mag Doe Het Zelf Hubo haar deuren vanaf heden 18 april 2020 openen. Zij keken er deze morgen naar uit om hun cliënteel te mogen verwelkomen, maar vroegen hierbij wel de nodige veiligheidsrichtlijnen te respecteren. “De gezondheid van de medewerkers en klanten staan hierbij voorop”, was daarbij de leidraad! 

In de winkel moet iedereen minimum 1,5m afstand houden van andere klanten en Hubo medewerkers. Om deze minimale afstand te kunnen garanderen, mag slechts een beperkt aantal klanten tegelijkertijd in de winkel aanwezig zijn.

Om het aantal klanten per winkel te beperken, is het aangewezen dat slechts 1 persoon naar de winkel komt. Iedereen is verplicht een winkelwagentje te nemen en moet de inkopen binnen de 30 minuten afronden. Het is dus aangewezen om zo snel mogelijk te shoppen om geen besmettingen op te lopen en andere mensen de kans te bieden om aankopen te doen. Betalingen dienen elektronisch verricht te worden.

Bij Hubo kan je terecht voor gereedschappen, ijzerwaren, bouwmaterialen, hout & schrijnwerk, verf & houtbescherming, sanitair, verlichting, elektriciteit, verwarming, huishouden, decoratie, keukens, dierenverzorging, benodigdheden voor auto, fiets of step, aanhangwagens, veiligheidsmaterialen, tuinmaterialen, sanitair, en …. veel te veel om op te sommen.

Momenteel is het nog niet mogelijk om bestellingen via Click & Collect te plaatsen, een bestelwagen te reserveren of een Quizzi keuken te bestellen.

De overbrugging is niet gemakkelijk geweest. Het personeel was in tijdelijke werkloosheid en er gingen enkel bestellingen door via het Click & Collect systeem.

Tijd voor uitgestelde klusjes
Jean Van Eyken verantwoordelijke voor de bouwmarkt vond het een “rare situatie, die niemand verwacht had maar die nog een tijdje zal aanslepen. We zullen ons moeten aanpassen aan de situatie en er het beste van maken. Het personeel is alvast blij dat ze terug hun dagelijks werk kunnen starten en staan klaar om de mensen te mogen helpen“

Klanten zijn gedisciplineerd
“De mensen zitten nu gedurende een maand binnen en zien allerlei klusjes ter verbetering aan hun huis. Hiervoor kunnen ze natuurlijk bij ons terecht” zegt Jean.

“De stormloop is gelukkig bij Hubo uitgebleven en wij zijn er goed op voorzien om mensen veilig binnen te loodsen. Dit wordt blijkbaar goed opgevolgd. Onze winkel in Sint-Truiden is uitzonderlijk deze zondag ook open om de toeloop tegen te gaan.” laat Jean weten.

 

De verantwoordelijke van de bouwmarkt vindt ook dat “de limieten voor contactloos elektronisch betalen moet verhoogd worden. Dit gaat veel sneller aan de kassa’s en verhoogt de veiligheid van ons cliënteel en kassapersoneel.”

Voor alle klussen en materialen om te bouwen en verbouwen moet je zeker eens langs Hubo gaan. Met een oppervlakte van bijna 2.900 m2 aan artikelen zijn zij één van de grotere Doe Het Zelf Zaken in Sint-Truiden.

Hubo Sint-Truiden is gelegen op de Tongersesteenweg 133B, 3800 Sint-Truiden. Zeker een bezoekje waard. De redactie van Truiensnieuws wenst het personeel en de zaak veel succes met de heropening van hun Doe-het-zelf zaak en dankt hun voor het interview.