Zepperen, met erg veel hulp van de stad, toverde de legendarische gemeenteschool om tot een magisch ontmoetingscentrum. De zalen zijn beschikbaar voor elke gelegenheid. Dankzij onze diverse zalen zijn we zeker dat wij dé geschikte zaal hebben voor jouw activiteit.

_mg_8438De organisatie beoordeelt de aanvragen volgens de kalendermogelijkheden, de impact op de buurt en volgens een evenwichtige spreiding onder het lokale gemeenschapsleven. De huurprijs is afhankelijk van het type huurder.

Er was eens… een oude gemeenteschool, gebouwd in 1668, vlakbij de kerk en de herenhoeve van burgemeester Frans Coart. De ligging was echter niet ideaal: het lag niet in het geografisch centrum van Zepperen en de jongens uit de veraf gelegen gehuchten zoals Tereyken, Gippershoven en d’Eygen moesten ver lopen.

Eén van de prachtigste, één der schoonste, één der gezondste in heel de provincie
In 1929 koos burgemeester voor een betere locatie: de Eynestraat, kort bij diens Herenhuis Bellafroid. Architect Arséne Debruyn en aannemer René Claes kregen de eer om dit project te realiseren. En die opdracht vervullen ze met verve.
“Het prachtigste, schoonste en gezondste gebouw in de hele provincie”, zo luidden de lovende reacties van de leerlingen en meesters van de gemeentelijke jongensschool van Zepperen. Zij namen In september 1929 hun intrek in het nieuw gebouw.

_mg_8465De geboorte het nieuwe ontmoetingscentrum
Vanaf 2017 vonden renovaties van de school en de onderwijzerswoning plaats. Het stadsbestuur van Sint – Truiden gaf hier de opdracht voor om zo tot het Ontmoetingscentrum “De Veva” te komen, bedoeld voor lokale verenigingen. De modernisatie van deze historische gebouwen leverde een prachtige mix van nostalgie en toekomst op. Het architectenbureau a2o en aannemer Reynders uit Houthalen leidden deze renovaties. Op 7 juli 2017 werd de eerste steen gelegd door burgemeester Veerle Heeren.

De Veva
Op 1 september 2019 vond de eerste “Open Deur” plaats in De Veva. De naam van het ontmoetingscentrum is afkomstig van de meisjesnaam Veva (roepnaam voor Genoveva, patrones van Zepperen).  Prijzen, huurvoorwaarden, en nog veel meer lees je op de website van de Veva, https://www.deveva.be/