Het rommelt al een tijdje bij Drone Port op het vroegere vliegveld van Brustem. Malcontente investeerders; te weinig schwung, geen doorbraak. En dan is er blijkbaar slechts een oplossing: vervang de CEO. Dus, Mark Vanlook buiten en Kris Van den Bergh binnen.

Droneport kon zich geen betere locatie dromen: de oude militaire luchtmachbasis in Brustem. Een startbaan, in het begin eigen hangars en een beleid dat het initiatief voor 100 procent steunde. Het zou het gat in de markt worden, maar toch niet dus. Drone Port biedt bedrijven uit de sector een campus en een luchtruim om dronetoepassingen uit te testen en is in handen van de LRM (de Limburgse Reconversie Maatschappij, de regionale overheden en private investeerders en opende in december 2018 onder leiding van een Limburgs ondernemer die besneden was in de sector, Mark Vanlook.

De verwachte doorbraak liet echter op zich wachten. Er gebeurden wel veel experimenten maar investeringen bleven uit. En de coronacrisis maakte de zaken niet beter.

Met Van den Bergh als nieuwe CEO maken de aandeelhouders een duidelijke keuze voor een ondernemersprofiel. ‘Zijn opdracht is de dronecampus in Sint-Truiden naar een internationaal niveau te tillen’, klinkt het.