Na de uitslaande brand in een dakappartement in de Abdijstraat in Sint-Truiden is een bewoner opgepakt. Hij wordt verdacht van brandstichting. De brand brak dinsdagochtend rond 3.30 uur uit. Vier bewoners werden met ademhalingsproblemen overgebracht naar het ziekenhuis.

Om 7 uur kwam de crisiscel op het stadhuis samen. Er was al snel een vermoeden van kwaad opzet. Een branddeskundige van het parket werd aangesteld om de exacte oorzaak van de brand te achterhalen. De bewoner van de flat werd na verzorging in het ziekenhuis overgebracht naar het politiekantoor. Hij is gearresteerd voor een vermoeden van brandstichting.

De persoon in kwestie had problemen, was bij de diensten van CV Nieuw-Sint-Truiden, eigenaar van het appartementsblok, bekend en had extra begeleiding nodig. Maar om echt in te grijpen heb je verschillende instanties nodig om het uit te voeren en dat loopt niet altijd gestroomlijnd.

De hele vierde verdieping onbewoonbaar. Het gaat om vijf appartementen op de vierde verdieping en twee op de derde. Er is vooral rookschade en waterschade. Het hoekappartement waar de brand uitbrak, is totaal verwoest. Het is nu nog wachten op de bevindingen en expertises of er nog appartementen schade hebben geleden. Er is op meerdere plaatsen water doorgesijpeld en er is nog geen stroom- en warmtevoorziening.