Europees Parlementslid Hilde Vautmans stelde vandaag haar nieuwe boek voor. Met “Boerentrots” wil ze de lokale landbouwers een, hart onder de riem steken.

“Iedereen kijkt wel naar “Boer zoekt vrouw” maar binnenkort wordt het misschien “Land zoekt boer”, want het is niet goed gesteld met de boerenstiel of toch alleszins met de rentabiliteit ervan. Daarom doet Hilde Vautmans (Renew Europe) een oproep: “Eet meer lokaal en steun onze landbouwers”. Ze doet dat met een boekje, vers van de pers, “Boerentrots”

“De coronacrisis doet ons meer en meer beseffen dat we lokale producten moeten koesteren en dat het belangrijk is terug te kunnen vallen op producten ‘vers van het veld’. Steeds meer mensen hebben tijdens de lockdown ervaren van welke onschatbare waarde onze lokale boeren en telers zijn, een trend die we in heel Europa terugzien”, aldus Hilde Vautmans.

Met haar nieuw boek “Boerentrots’ brengt ze negen straffe verhalen van onze fantastische boeren in Vlaanderen, stuk voor stuik toppers: van Dierendonck als klinkende naam tot de Schoonste Boerin van Vlaanderen, van de witloofboer tot de visser die zee en storm trotseert, van de ziel achter Pipo fruitsappen tot het bekroonde wijndomein Gloire de Duras. “Hun verhalen zijn die van vallen en opstaan, van liefde voor hun sector en het vakmanschap achter hun producten. Verhalen over doorzettingsvermogen, veerkracht en visie, over zichzelf heruitvinden en over hun vakmanschap. Want zonder hen, geen eten op ons bord”, zegt Hilde.

Als kers op de taart bezorgden alle boeren aan Hilde Vautmans hun favoriete gerecht, waarvan het recept ook terug te vinden is in “Boerentrots.”

En Hilde Vautmans besluit: “Ik hoop dat iedereen na het lezen van dit boek, trotser is dan ooit op onze boeren en gaat koken met lokale producten. Laat je inspireren door hun recepten en geniet met volle teugen.”

“Boerentrots” zal gratis verspreid worden. Een mailtje naar hilde@vautmans.eu, en het wordt je bezorgd.