Een frisse pint na de match, dat is zeker

Wat zijn de kansen van STVV op Anderlecht, deze avond om kwart na zes? Moeten we eerlijk zijn? Normaal gezien: zero. Maar het verhaal van David en Goliath kan zich ook nog eens herhalen.

Met de kern die Anderlecht bij mekaar kocht, de status van topclub en G5, de kwaliteit van de spelers, het thuisvoordeel en het puntenverlies op de openingsdag als motivatie kunnen we niet tot een andere vaststelling komen.

Maar!
STVV zit in “the winning mood”. De oefenmatchen oogden al positief (behalve het verlies tegen Anderlecht) en vorige week werd AA Gent, dat eigenlijk de zogenaamde kwaliteit bij STVV weghaalde, puntenloos richting Oost-Vlaanderen gestuurd. Een opsteker van jewelste voor de kanaries en een zege die we als oververdiend mogen kwalificeren.

Gent kreeg trouwens een tweede pandoering in de Ghelamco-arena, Genk sleepte op een diefje een punt op verplaatsing: de kopploegen zijn niet zo “kop” als we mogen verwachten. Dus ook Anderlecht niet?

“U kijkt toch ook?”
Dat weten we vanavond rond 20.00 uur. Als STVV met punten richting Haspengouw komt, dan mogen we van een stunt spreken, en dat zal dan ook de titel zijn in alle gazetten. Moest dat niet zijn, het zij zo. Als de kanaries hun truitjes maar nat willen maken, niet naast hun schoenen gaan lopen en doe wat van hen verwacht wordt: voetballen tot je er dood bij neervalt! Wij zitten vanaf 18.00 uur op het kantje van onze stoel, pet en sjaal laten we uit wegens te warm, en na de match drinken we een goeie frisse Grimbergen, wat de uitslag ook moge zijn!

Geen reacties

Deel jouw reactie met de bezoekers van Truiensnieuws.be

Algemeen
Geen “sirk” in Sint-Truiden, toch alleszins niet aan de Fabrieksstraat.

Het Franse circus, dat deze week aan de Fabrieksstraat in Sint-Truiden staat, moet haar groot spektakel toch afgelasten. Dat heeft burgemeester Veerle Heeren laten weten. Het circus was er nochtans klaar voor om een coronaveilige voorstelling te geven. Maar wat voor de Bogaard en de Roxy geldt, geldt ook voor …

Algemeen
Mondmasker verplicht van 31 oktober tot en met 2 november 2020 op alle kerkhoven in Sint-Truiden.

   Wegens de sterke toename van het aantal coronabesmettingen in het hele land, treft de overheid strengere maatregelen. De lokale besturen spelen eveneens een grote rol in het nemen van aanvullende preventieve maatregelen om de verdere verspreiding van het virus in te perken. Bij burgemeesterbesluit heeft het stadsbestuur dan ook …

Algemeen
Eerste exemplaar van “Geloven is een Werkwoord” is voor de bisschop

Deze week trokken Giel Stinckens en Jos Lacroix naar bisschop Patrick Hoogmartens om hem het eerste exemplaar van hun boek “Geloven is een Werkwoord” te overhandigen. Gedurende jaren schreef Giel Stinckens, pastor van OKRA Limburg, elke maand een bezinning warme de vergadering van het Dagelijks Bestuur van OKRA startte. “Dat …

%d bloggers liken dit: