Het was echt van moeten deze avond. Wilde STVV aansluiting houden bij de missenmoot, dan was puntengewin een noodzaak. En dat deed STVV ronduit in een erg mooie match, een wedstrijd met inzet, met goed voetbal en uiteindelijk een puik resultaat.

De match begint met een indrukwekkende minuut stilte ter ere van Jef Cleren die op Kerstdag overleed: Jef was STVV, enb STVV was ook voor een heel groot stuk Jef. Jammer dat de supporters er niet mochten bij zijn tijdens deze erg stille hulde!
Een ronduit prachtige eerste helft van STVV beloonde de Kanaries niet met de verdiende ruime voorsprong. Kansen waren er evenwel in overvloed, maar doelpunten kwamen er maar niet.

Het begint al in de 2de minuut. Suzuki schotelt de bal vanop rechts nagenoeg perfect voor op het hoofd van Hara, maar de lange Japanner timet verkeerd. Daardoor gaat z’n kopbal voorlangs. Hara had nochtans alle tijd en ruimte om de bal binnen te werken. Dit moest altijd de 1-0 zijn! Een minuut later kijkt Hahioka al op tegen geel.  De rechtsachter van de Kanaries gaat zeer opzichtig aan de trui van Gnaka hangen. De scheidsrechter trekt terecht geel.

De volgende kans komt er na 10 minuten. Brüls krult een vrije trap leuk voor doel. Leistner probeert Nurudeen in een tijd te verrassen door met binnenkant voet voor de korte hoek te opteren. De poging van de STVV-kapitein is knap maar eindigt in het zijnet.

Op het kwartier komt de derde kans voor STVV, maar nog steeds niet de goede keer. Suzuki en Hara toveren een mooie één-twee op het kunstgras, maar Suzuki trapt voorlangs. Kans nummer vier is dan weer voor Hara. In minuut 23: de voorsprong had een feit moeten zijn. Opnieuw kan Hara vrij inkoppen, maar hij mikt in de handen van Nurudeen. Dat kan toch niet blijven duren. En op de 25ste minuut is het dan toch eindelijk zover. Hara scoort heel onverwachts. Konaté probeert het via een steekpass. Poulain mispakt zich aan de vlottende pass van Konaté en Hara profiteert daar optimaal van. De spits blijft kalm en schuift de bal voorbij Nurudeen in doel. De 1-0 is oververdiend want wanneer de ref rusten fluit, hebben de Panda’s nog geen enkele kans bij mekaar gevoetbald, laat staan een bal tussen de palen.

De tweede helft weet Eupen wat hen te doen staat: aanvallen. Maar alle acties zijn te steriel. We hebben er een uur moeten op wachten, op de eerste kans voor de Oostkatonners. Heris doet een goeie inspanning in de 59ste minuut. Zijn voorzet wordt acrobatisch in het zijnet getrapt door N’Dri.

STVV denkt aan consolideren en Eupen voert de druk op. De meest normale zaak. Dat resulteert in de, 66ste minuut in een voorzet van Heris. Die wijkt af op het been van Cacace, en valt ei zo na over de rug van Schmidt binnen, maar gelukkig voor de Kanaries valt het leer op het dak van het doel.

Het doelpunt valt echter aan de andere kant! Nurudeen gaat onder de vrije trap van Brüls door en Suzuki neemt het geschenk met dank aan. Met het hoofd kopt de Japanner simpel de 2-0 binnen. De wedstrijd lijkt gespeeld. Of nog beter: is gespeeld. De Panda’s kunnen geen vuist meer maken en STVV speelt in een zetel.

Dit loopt niet meer mis voor STVV. De Kanaries tikken het balletje rustig rond. Na 0 op 15 wordt er eindelijk nog eens gewonnen. Een serieuze opsteker zo net voor de winterstop. Maar vooral: we zagen opnieuw een STVV dat gelooft in eigen kunnen na het ziekenhuisvoetbal van de voorbije vijf matchen.