Op 31 maart 2021 om 20.30 begint op RTL, EclipsTV en https://www.hln.be de show om Mis België 2021 aan te duiden. En een paar uur later weten we of Daphné Nivelles uit Sint-Truiden of Aïcha Thomis uit Sint-Lambrechts-Herk in de prijzen vallen. Beide 20-jarige dames vertegenwoordigen onze provincie, en Davy Dehaen van TrudoFM voelde ze aan de tand.

daphne2

Daphne Nivelles uit Sint-Truiden

Daphné Nivelles is een rasechte Truiense, hier geboren en getogen, woont nog bij haar ouders en studeert orthopedagogie. Ze heeft al zes jaar een paard, waarop ze dagelijks gaat rijden als corona het toestaat.

aicha-2

Aïcha Thomis uit Hasselt

Aïcha Thomis uit Sint-Lambrechts-Herk is in feite een Hasseltse, gediplomeerd personal trainer en fitnes instructeur, maar vist nu naar een job bij de politie. Zij is steeds op zoek naar adrenaline.

Waar sta je voor?
“Meedoen aan Miss België is een droom van veel meisjes”, opent Daphne. “En dus ook van mij, een kinderdroom. Uiteraard is winnen belangrijk, maar ik heb ook een boodschap voor de jeugd, een missie. Ik zou graag wat meer positiviteit in de wereld zien, een wereld waarin nu het negatieve overheerst, en zeker nu dat we allemaal met onze neus op de coronafeiten geduwd worden. Iedereen heeft een stem, maar die wordt niet altijd gehoord, en stemlozen een stem geven behoort tot mijnidealen.”

Aïcha wil dan meer een aanspreekpunt worden zijn voor de jongeren. “Veel mensen, en vooral jongeren, voelen zich niet goed in hun vel, ze hebben het moeilijk en ik wil hun stem zijn op het Belgische forum. We moeten de jeugd laten praten, jongeren doen stoppen met hun gevoelens op te kroppen en te werken aan hun mentale weerbaarheid”, aldus Aïcha.

daphne-3

Daphne wil ambassadrice van Sint-Truiden zijn

aicha-3

Aïcha trekt de Limburgse kaart.

Waarom doe je mee?
“Ik ben een trotse Limburgse”, zegt Aïscha, “en uiteraard wil ik onze provincie met al zijn prachtige mogelijkheden op de kaart zetten.”
Uiteraard speelt Daphne Nivelles op TrudoFM en TruiensNieuws een thuismatch. “Als echte Sint-Truidense heb ik het hart op de juiste plaats en dat hart klopt voor mijn stad Sint-Truiden. Als ik ooit Miss België word, wil ik mijn stad wat meer in de bloempjes zetten, de mooiste stad van Limburg promoten. Dat zou toch een opsteker zijn van de stad: de promotie door een Belgische Miss, samen met onze sportvedetten Simon Mignolet en Nina Derwael. Ik hoop daarom dat zoveel mogelijk Truienaren op mij zullen stemmen in de televoting”, besluit Daphne.

Hoe stem je voor deze kandidaten?
Voor Aïcha moet je MB12 sms’en naar 6665 of via https://app.missbelgium.be/vote/Nationaal2021/MB02
Voor Daphne moet je MB02 naat 6655 sms’en of stemmen via https://app.missbelgium.be/vote/Nationaal2021/MB12
En dat doe je zo vaak je wil, maar het kost wel 1 euro per stem. Maar dat moet je er voor over hebben, als jij van jouw favoriet Miss België wil maken.