Mondmaskers ook verplicht op Haspengouwmarkt, kermis, braderie en rommelmarkt

Het stadsbestuur meldt, bij monde van Burgemeester Veerle Heeren op haar FB-pagina een verstrenging van het dragen van mondmaskers in Sint-Truiden.

“Vanaf zaterdag is het VERPLICHT om een mondmasker te dragen om de Haspengouw Markt, kermissen, braderieën en rommelmarkten op Truiens grondgebied te bezoeken als je ouder bent dan 12. Die regel geldt ook in de publieke gedeelten van de stadsgebouwen en het OCMW. We doen dit om het bemettingsrisico te beperken en de openbare gezondheid van ons allemaal te beschermen, dat is onze absolute prioriteit!!! Bescherm en zorg goed voor elkaar”, schrijft de burgemeester.

Hier volgt de volledige tekst van het persbericht van de stad.

 Sinds 11 juli is het verplicht voor iedereen vanaf 12 jaar om een mondmasker te dragen in winkels, winkelcentra, bibliotheken, musea en andere afgesloten locaties waar veel mensen samenkomen. Dat had het Overlegcomité beslist op 9 juli.

Bij burgemeesterbesluit beslist het stadsbestuur om vanaf zaterdag 18 juli het dragen van een mondmasker of elk alternatief in stof dat de mond en de neus bedekt te verplichten voor alle bezoekers boven de 12 jaar van de Haspengouw Markt, kermissen, braderieën en rommelmarkten op het grondgebied van de stad Sint-Truiden. Het blijft bovendien verplicht om een mondmasker te dragen in alle publieke gedeelten van de gebouwen van de stad en het OCMW van Sint-Truiden.

Ondanks alle voorzorgsmaatregelen en controles werd op de voorbije edities van de Haspengouw Markt en de Sunday Markt vastgesteld dat de sociale afstand en de opgelegde looprichting niet altijd gerespecteerd worden. Daardoor doet er zich ondanks alle voorzorgsmaatregelen en controles nog steeds een aanzienlijk risico voor op deze markten voor de verspreiding van het coronavirus.

Door het grote aantal bezoekers op de markten, kermissen en braderieën kan één besmette persoon een groot aantal andere personen besmetten. Om het risico op een verspreiding van het virus te beperken en de openbare gezondheid te beschermen, is het daarom aangewezen om mondmaskers of elk alternatief in stof dat de mond en de neus bedekt, te verplichten op deze markten, kermissen en braderieën en dit vanaf zaterdag 18 juli 2020. Op 1 juli werd reeds een verplichting ingevoerd voor het dragen van een mondmasker in de publieke delen van de gebouwen van de stad en het OCMW van Sint-Truiden. Deze verplichting blijft gelden.

“Het garanderen van de gezondheid en de veiligheid van onze inwoners en de bezoekers van onze stad blijft prioriteit. Daarom wordt het dragen van een mondmasker verplicht op de Haspengouw Markt, kermissen, braderieën en rommelmarkten. Het dragen van een mondmasker is een aanvullende bescherming en stelt ons niet vrij van het toepassen van de 6 gouden regels rond het sociaal gedrag: blijf dus de hygiënemaatregelen respecteren; geef voorkeur aan activiteiten in de buitenlucht; wees alert voor mensen in risicogroepen; respecteer de afstandsregels; beperk je dichte contacten tot 15 personen per week; samenkomen kan enkel in groepen van maximum 15 personen. Alleen op deze manier kunnen we de verspreiding van het coronavirus onder controle houden”, verduidelijkt burgemeester Veerle Heeren.

 

Heb geen probleem met al deze voorzorgsmaatregelen … maar wat me wel begint te storen is dat velen van het ontsmettingsmiddel in onze stad wat in de straten openbaar staat al dagen niet meer beschikbaar is … velen waarvan de voorraad op is … misschien kunnen deze ook weer eens gevuld worden

1 reactie

Deel jouw reactie met de bezoekers van Truiensnieuws.be

Algemeen
Sinds vannacht zijn de deuren van de Bogaard voor onbepaalde tijd dicht.

Wanneer ze terug open gaan, is op dit moment nog niet duidelijk, maar één ding is zeker: van zodra het kan, zullen we er alles aan doen om u weer op een veilige manier te laten genieten in onze zalen.   De voorbije zeven maanden waren een uitdaging voor ons …

Algemeen
20 spelers positief bij Moeskroen: match tegen STVV wordt uitgesteld

Het is zo goed als zeker, tenzij er in Moeskroen massaal naar Lourdes, Famima, Banneux en Scherpenheuvel getrokken wordt in de hoop op een mirakel: Moeskroen-STVV van zondag 1 november om 16.00 uur zal niet doorgaan. Na de 13 positieve coronatests van vorige week, zijn er gisteren nog eens 7 …

Algemeen
Rode Kruis Sint-Truiden breidt wagenpark uit met uw steun

Tuta tuta, heb je het al gehoord? Rode Kruis Sint-Truiden heeft een nieuw wagenpark. Dit wil zeggen dat we niet enkel een nieuwe ziekenwagen, maar ook een nieuwe minibus hebben aangekocht. Dit was nodig omdat de vorige wagens verouderd waren. Dankzij onze vrijwilligers konden we dit project waar maken, zij …