Thibault Verelst werkt op een notariaat, hetgeen dus inhoudt dat hij een hele dag achter een bureau zit. Misschien wel een leuke job, maar hij is voor de rest toch nog graag met iets anders bezig zoals in de tuin te werken of in dit geval een nieuw concept uit te denken waar hij zich na de uren en de weekends mee kan bezighouden.

“Ik heb al enig tijdje geleden een nieuw concept uitgedacht. Uiteraard wil ik, als echte Truienaar, mijn concept starten in het enige echte Sint-Truiden. Wat is het doel? De begraafplaats is vaak een kille(re) plek met vooral veel stenen, en dit terwijl er oneindig veel mooie herinneringen en emoties bij gepaard gaan. Met de idee van de kaarsenautomaat met kaarsen met een boodschap, zou ik het mogelijk maken deze emoties en herinneringen te veruitwendigen, hetgeen een positief effect zal hebben op de begraafplaats zelf maar ook voor de bezoekers.

Wat is de idee?
Men kan een verloren dierbare gaan bezoeken en “iets gaan zeggen” met woorden die meteen weer vervliegen, een boeket bloemen of kaarsen. Thibault zou dit idee van “iets gaan zeggen” een nieuwe dimensie willen geven door middel van te werken met speciale kaarsen. Hij werkt niet met bloemen omdat er dan geconcurreerd zou worden met de lokale bloemenwinkels/handelaars en dat is uiteraard niet de bedoeling. Wat hij wel doet is een nieuw product ontwikkelen, meer specifiek mooie kaarsen met een bijzondere inscriptie op. Niet zomaar een inscriptie maar een inscriptie die iets wil zeggen over de band van jou en de overleden dierbare. De boodschap zijn geen losse woorden die meteen vervliegen maar worden door middel van een kaars, met warmte en langdurigheid uitgesproken.
De kaarsen met een inscriptie zouden het mogelijk maken de dierbare te herinneren en toe te spreken met de warmte van een kaars en dingen te zeggen die je anders misschien niet kan of wil uitspreken.

Nog nergens boodschap-kaarsen-automaat aan het kerkhof
“Het is een uniek project hetgeen nog nergens bestaat, althans heb ik niets gevonden na mijn eigen onderzoek. Om die reden staan er ook contactgegevens op de automaat voor het geval er problemen zijn maar ook vragen en/of opmerkingen. Wat is er niet of wel goed, wat kan er beter, feedback, etc. Ik heb tot op heden ook nog niet de “perfecte kaars” kunnen ontwikkelen, uiteraard omdat ik eerst moet kijken of het project wel ietwat aanslaat. Door middel van het meedelen van contactgegevens bevestigd aan de automaat (zo kunnen de mensen vragen/opmerkingen en/of problemen melden) kan ik het project ook aanpassen aan de noden en wensen van de maatschappij, uiteraard in de mate van het mogelijke. Het doel is de perfecte kaars aan te kunnen bieden aan een breed doelpubliek, niet te duur, bestand tegen wind en regen en esthetisch iets verfijnder dan de standaard noveenkaarsen”, aldus Thibault Verelst.

Niet goedkoop en niet van de stad
Wat de prijs betreft is deze uiteraard hoger dan de fabrieksprijzen en/of grootwarenhuizen. Niet meer dan logisch uiteraard, gezien er allerlei kosten dienen betaald te worden. “Een cola of pintje op café kost ook een stuk meer dan als je deze in het grootwarenhuis koopt, uiteraard om dezelfde reden van kosten. De mensen die dagelijks of meerdere keren per week gaan zullen wellicht niet meteen een kaars kopen en dat hoeft ook niet. De bedoeling is eerder te richten naar de doelgroep die wel eens wil langsgaan maar er niet met lege handen wil aankomen en/of de goesting niet heeft om eerst nog langs een andere winkel te gaan om een kaars te kopen. De meeste mensen willen wel even langsgaan maar niet met lege handen.

“Alle kaarsen zijn dus voorzien van een speciaal ontworpen sticker met een 5-6 tal verschillende boodschappen op zoals:

ik hou van jou, we missen je nog steeds, maak je niet druk, hier gaat alles goed …. Tevens komen er in de toekomst ook nog andere dingen in zoals een mini schoonmaaksetje zodat het graf, de kader of de foto kunnen opgepoetst worden”, besluit Thibault.

Voor de mensen die zouden denken dat het weer de Stad Sint-Truiden zou zijn die de inkomsten wil verhogen, zegt Thibault er dadelijk nog bij dat de mensen dat zeker niet mogen denken, want sommige mensen zaten op dat vlak op het verkeerde spoor. Alle info van Thibault Verelst vind je op de automaat