BelOrta verkocht vanmorgen de eerste verpakking rode bessen van 2020. Het gaat om een kistje van 12 x 125gr van de variëteit Junifer. Louis & Wim Meyers van Meyers Softfruit uit Riemst voerden de eerste bessen aan. Guy Claessens van Fruit Vandepoel kocht de rode bessen aan.

Het BelOrta-areaal rode bes beslaat dit jaar in totaal 35 hectare, een gelijkaardig oppervlakte als vorig jaar. We mogen dus spreken van een stabiel areaal.

Traditiegetrouw gaat het rode bessenseizoen van start met de variëteit Junifer, een variëteit die in serres geteeld wordt. In de maand juni schakelen we over op Haronia, een beloftevolle nieuwkomer met een mooie lange trosvorming en dikke bessen. In juli gaan we uiteindelijk over naar de variëteit Rovada, de hoofdvariëteit bij BelOrta en geschikt voor lange bewaring. Dankzij innovatieve en hoogtechnologische bewaarmethodes is het mogelijk om de bessen in de frigo te bewaren onder lage zuurstofconcentraties tot aan de feestdagen Kerstmis en Nieuwjaar (en zelfs langer)! De productiepiek ligt echter in de maanden juli en augustus.

Naast rode bessen biedt BelOrta ook blauwe bessen, frambozen, braambessen, cassis, witte bessen, kiwibessen, stekelbessen, kersen en verschillende soorten aardbeien aan. Bijna alle bessen zijn ook verkrijgbaar in bio-variant en worden aangeboden in verschillende verpakkingen.