Etienne Leclere op pensioen

Algemeen

 

Afgelopen maand nam Etienne Leclere na 40 jaar afscheid van de fruitverkoop. De laatste jaren werkte hij als divisiehoofd hardfruit bij BelOrta (Borgloon), daarvoor was hij verkoopdirecteur bij Veiling Haspengouw.

Etienne Leclere is besmet door het fruitvirus, om het in hedendaagse termen te zeggen. Hij groeide op in het fruitbedrijf van zijn ouders. Toen hij als kwajongen op de veiling rondliep werd er nog gelost en geladen met de hand, vandaag bestaat de fruitteelt uit hoogtechnologische bedrijven. Etienne stond ook mee aan de wieg van de clubrassen in de fruitteelt, die in de toekomst aan belang zullen winnen binnen de Belgische fruitteelt.

In 1980 ging boekhouder-informaticus aan de slag bij Veiling Haspengouw als boekhouder, een job die hij verliet om in de verkoop te stappen. In 2008 werd hij commercieel directeur, in opvolging van Zepperenaar Pierre Arnauts die op pensioen ging. Toen Veiling Haspengouw in 2016 failliet ging, stapte hij met een aantal telers over naar BelOrta waar hij divisiehoofd hardfruit in Borgloon.

Zelf was hij, samen met zijn broer, steeds fruitteler in bijberoep. Hij weet dan, beter dan wie ook, wat er leeft bij de fruittelers. Die hebben het moeilijk: storm, hagel, hitte, droogte, overproductie, te kleine productie… Hij gelooft dan ook rotsvast in de conceptrassen zoals de Migo, de Kanzi en de Greenstar want als je als fruitteler alleen op ronde gaat, dan verdwijn je in de anonieme massa.

TruiensNieuws wenst Etienne Leclere nog veel plezier en levensgenot in de plezantste periode van zijn leven die nu aangebroken is.

 

Geen reacties

Deel jouw reactie met de bezoekers van Truiensnieuws.be

Algemeen
Steun eerlijke handel vanuit je veilige huis

De huidige pandemie slaat wild om zich heen en geeft het dagelijkse leven een stomp in de maag. In bijzondere tijden, gelden bijzondere maatregelen. Wij namen ook een moeilijke beslissing en sloten onze wereldwinkels. Dit was noodzakelijk om de veiligheid van de klanten en winkeliers te kunnen waarborgen. Net zoals …

Algemeen
Team Hope voorzag bijna 100 gezinnen van voeding

De voorbije twee dagen gingen medewerkers van verschillende stadsdiensten samen met Team Hope langs bij heel wat gezinnen voor een voedselbedeling aan huis. Hierdoor moesten minder mensen zich verplaatsen, wat belangrijk is om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Via het initiatief kon Team Hope, gesteund door de …

Algemeen
114 Coronaboetes op 10 dagen

Naar aanleiding van de Coronacrisis heeft de nationale overheid maatregelen afgekondigd. Je vindt ze bij de faq op www.sint-truiden.be Maar nog niet iedereen  voelt de nood om zich ernaar te gedragen. De lokale politie Sint-Truiden is op de baan om het niet respecteren van de maatregelen te controleren. De boete bij …

%d bloggers liken dit: