Ondanks een goed uitgekiende actie en nieuw parkeerplan van schepen voor Toerisme Loes Ory (Open VLD-Stroop) stelde de politie vast dat er drie wagens foutief geparkeerd stonden in de Grootloonstraat te Borgloon. Nochtans is in diezelfde straat een gratis parking voorzien. De hardleerse bestuurders werden onverbiddelijk op de bon geslingerd. Het stadsbestuur wil de miserie van overtollig en foutief parkeren van de voorbije jaren vermijden.

De stad Borgloon kent met schepen Ory een nieuwe dynamiek in het toerisme. Haar visie, de toeristen warm verwelkomen én de Lonenaar toch tevreden houden, werd bij het begin van de paasvakantie omgezet in de praktijk. En het systeem werkt. De politie verhoogde haar toezicht en kon ‘slechts’ drie foutparkeerders betrappen.

Lees ook: https://www.truiensnieuws.be/verkeer/gratis-bloesemparkings-aan-toeristische-hotspots-moeten-wildparkeren-tegengaan/

(Foto ©Rudi De Cock – In beeld: schepen Loes Ory, twee parkeertoezichters en schepen Jeroen Bellings die het parkeerplan mee bedacht)