Ohnee! De speelgoedzak van Sinterklaas is gescheurd en de pieten zijn alle verrassingen kwijtgeraakt. Piet roept alle kinderen in Sint-Truiden op om op speurpietentocht te gaan en mee te zoeken naar de verrassingen voor Sinterklaas ontdekt wat er aan de hand is.

Door de maatregelen om de verspreiding van het coronavirus in te perken, kan de Sint dit jaar helaas niet feestelijk ontvangen worden in Sint-Truiden. Maar geen groot verjaardagsfeest betekent niet dat er geen cadeaus zullen zijn. Sinterklaas, de dienst Jeugd en Evenementen hebben de hoofden bij elkaar gestoken en organiseren een superleuke Speurpietentocht voor de jongste Truienaars. Van zaterdag 14 november tot en met 5 december kunnen zij van woensdag tot en met zondag tussen 10u en 15u met hun bubbel een speurwandeling starten en piet helpen zoeken naar alle verloren verrassingen.

“Haal de speurkaart en pietenmuts helemaal gratis af bij de dienst Toerisme of in CC de Bogaard en ga met je kids op Speurpietentocht. Tijdens de korte wandeling doorheen het stadscentrum moeten de kleine speurpieten raadsels oplossen die hen naar de verschillende verrassingen leiden. Een heerlijke gezinsuitstap gegarandeerd!” zegt schepen van Jeugd Johan Mas.

“Als echte speurpiet moeten de kinderen wat denkwerk verrichten, reuzestappen zetten, knotsgekke pieten zoeken en nog veel meer. Hun inspanningen worden beloond met 3 lekkere verrassingen”, zegt schepen van Evenementen Jos Pierard.

“In het najaar zijn de organisatie van het pietenfestival en de ontvangst van de Sint vaste waarden in Sint-Truiden. Dit jaar zijn we genoodzaakt om het anders aan te pakken maar de speurtocht belooft ongetwijfeld een geweldige ervaring te worden waar zowel jong als oud massa’s plezier aan zal beleven”, besluit burgemeester Veerle Heeren.

Van 14 november tot en met 5 december kan je van woensdag tot en met zondag tussen 10u en 15u de Speurpietentocht starten met je bubbel. De speurkaart kan je afhalen bij de dienst Toerisme in het stadhuis op de Grote Markt (woe-zond) of bij CC de Bogaard (woe-zat). Haal je speurpietmuts af bij de dienst Toerisme en start de zoektocht. Je kan de speurkaart ook downloaden via deze website: www.sint-truiden.be/speurpietentocht

Hoe piet zijn verrassingen verloor? Dat zie je in de video: https://we.tl/t-ePFRmGfSBL