Het is hemeltergend hoe sommige hondeneigenaars omgaan met het residu dat hun beestjes achterlaten, goed wetend dat dit een grote bron van ergernis is en leidt tot de verzuring van de maatschappij. Hondenstront blijk moeilijker uit te roeien dan corona!

De kans dat je op het Genovevaplein gepakt wordt als je je hondenpoep niet opruimt is quasi nihil, onbestaande. Net zoals in andere kerkdorpen waar intense politiecontrole niet mogelijk is. Daarom wordt in deze materie beroep gedaan op de burgerzin van onze landgenoten om uit eigen beweging de restanten van het WC-bezoek van hun huisdier op te ruimen. Een kleine moeite om te zorgen voor een strontvrije omgeving.

Maar niet dus. We gaan uiteraard niet elke hondenbezitter door het slijk halen, in de overtuiging dat het merendeel zich trouw en plichtsbewust aan het opruimreglement houdt.

Maar de eigenaar van deze uit de kluiten gewassen hond heeft daar blijkbaar lak aan. Ofwel was hij er niet bij, maar dat kan ook niet want loslopende honden zijn ook verboden. Ofwel heeft ie het zelf gedaan, en dan zou opruimen ook tot je burgerzin moeten behoren. En niet zoals dit exemplaar op het Genovevaplein in Zepperen, en bij uitbreiding op tientallen plaatsen in onze stad.

Maar doe niet zoals de eigenaar van die Mechelse scheper, toen zijn hond schaamteloos een drol naast de weg naar het kerkhof in Zepperen placeerde en de hondenliefhebber doodgemoedereerd verder wandelde. “Moet ik u een zakje geven om het op te ruimen”, vroeg ik. Het antwoord kwam nog vlugger: “Moet ik mijnen hond misschien eens loslaten?”

En dan zwijg je! En klaag je verder over een blikje op de stoep, dat echter niet aan je schoenen blijft hangen…en niet stinkt.