De kogel is nog niet door de kerk, maar de kerkdeur staat al wagenwijd open: het amateurvoetbal gaat er hoogstwaarschijnlijk mee stoppen voor dit seizoen.

Gisteren kwam de Crisiscel van de KBVB samen om het verdere verloop van amateurvoetbal te bespreken. De beslissing wordt uitgesteld tot na het volgende Overlegcomité van 22 januari.

De Crisiscel van de KBVB is gisteren samengekomen en stelde vast dat de geplande heropstart midden februari 2021 van de amateurcompetities gelet op de huidige omstandigheden en evolutie van de pandemie in het gedrang komt. Voor de kompetitie kan herstarten zou er zeker een maand training moeten kunnen aan voorafgaan

Indien de sanitaire situatie op korte termijn niet verbetert, is de kans erg groot dat er wordt afgestevend op een blanco seizoen in het amateurvoetbal. In mensentaal wil dat zeggen dat FC De Kampioenen niet meer in actie komen, maar ook niet KVK Zepperen-Brustem, Sporting Aalst, Velm VV of SK Wellen. De KBVB volgt de situatie en de beslissingen van het overlegcomité in dit verband op de voet.

De Crisiscel van de KBVB komt op 25 januari 2021 opnieuw samen. Rijkelijk laat gezien de laatste ontwikkelingen.

Of ze nog veel moeten palaveren is maar zeer de vraag. Met de beslissing van de regering van gisterenavond om de maatregelen te handhaven tot 1 maart ligt een herstart van een (halve) competitie zeker niet in het verschiet. Er zou misschien nog wel een oplossing voor het jeugdvoetbal komen, maar ga dat eens uitleggen aan de clubs, waarvan er velen nu al met het water boven de lippen zitten.