De jaarlijkse Zomerbraderie in het laatste weekend van juni is normaal het startschot van de zomersolden in Sint-Truiden. Door de coronamaatregelen moet organisator Shop & The City het evenement noodgedwongen annuleren.

De coronamaatregelen hebben helaas ook gevolgen voor de Zomerbraderie in Sint-Truiden. “Naar jaarlijkse gewoonte trappen we in het laatste weekend van juni de zomer op gang met de Zomerbraderie en avondmarkt. Normaal is dit één van de belangrijkste shopweekends voor onze Truiense handelaars. Nu valt die jammer genoeg in het water. Zondag 28 juni blijft echter wel een koopzondag. De winkels zijn namiddag geopend van 14u tot 18u, er kan dus nog steeds naar hartenlust geshopt worden”, vertelt Marijn Ghys, manager van Shop & The City.

“De handelaars hebben nog heel wat zomercollectie in de winkels liggen, dus we bekijken de mogelijkheid om het braderieweekend uit te stellen naar een latere datum, het weekend van 1,2 en 3 augustus zou een mooie optie zijn. De braderie zou dan samenvallen met de start van de soldenperiode, het event gaat uiteraard enkel door als de veiligheidsvoorschriften dit toelaten”, aldus Jos Pierard, Schepen van Middenstand.