Ontzorg jij onze (zorg)medewerkers in deze zware tijd zodat zij zich kunnen inzetten in het bieden van warme zorg aan de bewoners van woonzorgcentra Villa Rosa en ‘t Meiland? Heb je ook altijd zo’n voldaan gevoel als je kan helpen en vind je het fijn om betekenisvol werk te doen? Dan leren we je graag kennen!

Wat ga je doen?
Dankbaar werk! Dankzij de zaken die jij als zorgbuddy de zorgmedewerkers uit handen neemt, kunnen zij meer aandacht besteden aan de zorgtaken en bewoners. Jouw focus ligt hierbij op ondersteuning, precies daar waar het team het nodig heeft. Jij gaat bijvoorbeeld op koffieronde bij de bewoners of bent diegene die tijdens de maaltijden navraagt of iemand nog een schepje extra wil.

Ben je een (oud) zorgprofessional (bijvoorbeeld een verpleegkundige of verzorgende)? Dan zetten we graag in op jouw bestaande talenten.
De dankbare blik van de bewoner, het team en de familie motiveren je om ook nog even om hen een glaasje water te brengen, en een krant of boek voor te lezen.
Tegen het einde van je dienst zet je nog even koffie voor je collega’s en ga je met een gieter langs de planten, ook die hebben zorg nodig! Morgen? Dan staat er weer een ander (vooraf afgesproken) gevarieerd pakket aan taken voor je klaar, je hebt er zin in!

Hoe zorgen wij voor jou?
In jouw functie word je als vrijwilliger ingezet op afdelingen waar dat nu het hardste nodig is. Je doet dankbaar en betekenisvol werk waarbij je direct resultaat ziet. Uiteraard kun je erop rekenen dat Zorgbedrijf Sint-Truiden alle richtlijnen opvolgt en dat er altijd voldoende beschermende middelen en kleding beschikbaar zijn.

Wie ben jij?
Een echte aanpakker met een zorghart. Jij ziet het werk liggen en kunt daarnaast ook prima op verzoek van je collega’s aan de slag. Je kunt goed plannen en prioriteiten stellen en bent op korte termijn beschikbaar. Heb je al een achtergrond of zelfs diploma in de zorg? Dan is dat niet noodzakelijk, wél erg mooi meegenomen!

Geïnteresseerd?
Neem dan contact met ons op! Je kunt je direct kandidaat stellen via ons vrijwilligersformulier.
Voor meer informatie kun je terecht bij Katrien via katrien.vandevoordt@zorgbedrijfsinttruiden.be of via het nummer 011 49 37 90.
Onze voorzitter, Pascal Monette, deed ook al een oproep via TV Limburg.

https://www.tvl.be/nieuws/vierde-golf-slaat-niet-toe-in-woonzorgcentra-dankzij-boosterprik-130066?fbclid=IwAR3b-IjlxYyiApmVpJuMqiBp539sQdjjwk5dUXsR92Wb3vG4uv7xoYqjr68