Haspengouwse drugsbende voor de rechter

Een 30-jarige Turk uit Sint-Truiden is veroordeeld tot 52 maanden cel voor het op grote schaal dealen van cannabis. Naast hem zijn nog 15 collega-dealers veroordeeld, van wie er 12 uit het Haspengouwse komen.

De dertiger had de touwtjes van de organisatie tussen oktober 2016 en mei 2019 stevig in handen. Hij liet de anderen grotendeels het werk voor hem opknappen en aarzelde niet om hen onder druk te zetten. De cannabis haalde de dealer uit Nederland, onder meer bij een zigeunerkamp in Stein. Hijzelf, maar ook anderen gingen het goedje halen. Het gezelschap verkocht de drugs vooral in het Truiense. De buurt rond de Albert Heijn was een van de plekken van afspraak.

Via onder meer ANPR-camera’s, politiecontroles, telefoontaps en observaties wisten de speurders de dealers in kaart te brengen. Ook volgden er huiszoekingen in Borgloon, Gingelom, Heers en Sint-Truiden. De spilfiguur kwam al eerder in aanraking met justitie. “Hij gebruikte strategieën om het onderzoek tegen te werken. Hij liet simkaarten en voertuigen op naam van derden zetten”, aldus het vonnis. Het geld besteedde de man vooral aan reizen naar Turkije.

Het leverde de aangehouden Turk 40 maanden cel, 8.000 euro boete en de verbeurdverklaring van een vermogensvoordeel van liefst 200.000 euro op. De andere daders, van wie een deel ook al eerder tegen de lamp liep, kregen werkstraffen of effectieve celstraffen tot 28 maanden.

De 30-jarige Turk kreeg vandaag in een ander dossier nog eens een jaar cel bovenop zijn al verkregen 40 maanden. Zo dealde hij tussen november 2015 en februari 2016 ook al in Sint-Truiden. Dat gebeurde vanuit een appartement op de Houtmarkt. Drie andere kompanen verdeelden van daaruit mee de drugs.

Geen reacties

Deel jouw reactie met de bezoekers van Truiensnieuws.be

Algemeen
1
Animal Rescue Service bestaat precies 365 dagen!

“We mogen officieel 1 kaarsje uitblazen! Sinds vandaag bestaan we exact 1 jaar! Een jaar met ups en downs.. Bloed zweet en tranen. Hier en daar wat gekneusde ledematen en gewrichten. Maar dat is het allemaal waard om te zien wat we op 365 dagen bereikt hebben! We hadden voor- …

Algemeen
STVV verliest in matcheinde en ref Smet helpt mee

De eerste match met publiek werd voor de neutrale toeschouwer misschien wen een leuk kijkstuk, maar was dat zeker niet voor de aanwezigen in het stadion. Het leek vandaag wel alsof STVV met de voorsprong aan de wedstrijd begon. Na amper 40 seconden spelen, lag de bal al voorbij Butez …

Algemeen
Wraakporno – Niet-consensuele verspreiding van seksueel getinte beelden en opnames

Tegenwoordig zijn er veel BV’s in het nieuws gekomen als slachtoffer van verspreiders van seksueel getinte beelden en opnames. Dit gebeurt ook vaak op scholen waar kinderen naaktfoto’s van klasgenootjes verspreiden al dan niet met toestemming. Wanneer er naakt- of seksueel getinte beelden worden verspreid zonder toestemming van de persoon …

%d bloggers liken dit: