Burgemeester Kristof Pirard reageert op de taferelen die zich in zijn gemeente Heers afspeelden
“Boos en vol afschuw kijk ik naar deze beelden. Beelden die duidelijk tonen dat er nog steeds mensen zijn die het niet zo nauw nemen met de opgelegde regels, voor ieders gezondheid. En juist nu, dit weekend, na het aankondigen van de verstrengde maatregelen en de sluiting van onze horeca die in Heers heel goed zijn best gedaan heeft en zich steeds aan de opgelegde regels heeft gehouden. Onbegrijpelijk!
Deze beelden zijn duidelijk niet OK inzake de coronaregels die werden opgelegd. Dit keuren we zeker niet goed! Elke dag zien we zulke beelden op TV maar niet in onze eigen gemeente. Desalniettemin, dit was en is NIET OK. Laat dat duidelijk zijn.
Na het zien van deze beelden werd dadelijk de politie verwittigd om controle te gaan doen. Zij zijn snel ter plaatse geweest en hebben alles gecontroleerd conform de huidige regels (die nog gelden tot en met morgen; de verstrengde regels gaan pas vanaf maandag in). Toen zij controle deden, waren er geen overtredingen vast te stellen. Alles verliep zoals voorgeschreven staat in het MB. Het filmpje is helaas een momentopname.
Desalniettemin zullen er deze avond meermaals controles uitgevoerd worden. De politie is meer aanwezig dan we weten en zelfs kunnen zien. Er zal ook toegezien worden dat het sluitingsuur gerespecteerd zal worden.
Ikzelf, samen met collega Bart Stevens, zijn ook ter plaatse geweest. We hebben daar minstens 1u rondgereden, stilgestaan, gekeken, geobserveerd, … Het enige wat we toen nog konden zien, is dat er personen een sigaret buiten kwamen roken.
Maar deze feestzaal heeft al meermaals voor onrust gezorgd in onze rustige en mooie gemeente. In het verleden werd deze zaal al eens gesloten voor 3 maanden wegens overlast. Nu, in deze bizarre en onzekere coronatijden, waar iedereen zich aan strikte regels moet houden, moeten we vaststellen dat de regels niet altijd nauw worden nageleefd.
Laat het duidelijk zijn dat we dit zeker niet goedkeuren en het nodige, weliswaar op een correcte juridische manier, zullen beoordelen en de nodige stappen zullen ondernemen. We moeten ons als gemeente ook houden aan regels die ons worden opgelegd. Maar we begrijpen de frustraties van onze inwoners. Wordt vervolgd”.
Tot zover de reactie van de Heerse burgervader op Facebook