Vandaag werden alle medewerkers van het Sint-Trudo Ziekenhuis in Sint-Truiden getrakteerd op frietjes en dit was niet zomaar… Een van de patiënten wou iedereen bed210615-friet2anken voor de warme zorgen die hij krijgt in het ziekenhuis en stond erop iedereen vandaag te voorzien van frietjes op het binnenplein. En het smaakte!
Het was maandag aanschuiven op het binnenplein van het Truiense ziekenhuis. Tussen 11 en 14.30 uur stond Erik Coessens er achter de friteuse van zijn mobiele frietwagen ‘De Zoute Zonde On Tour’. “Als dank voor de goede revalidatiezorgen”, zegde hij. In augustus vorig jaar werd hij aan de kust getroffen door een herseninfarct. “Vijf dagen lag ik aan zee in het ziekenhuis. Daarna volgde een lange revalidatie in het Sint-Trudo Ziekenhuis. Mijn mond hing scheef, praten lukte niet meer en stappen evenmin”, blikt Erik terug naar zijn lange revalidatie. “Ik nam me voor om het personeel op frieten te trakteren als ik terug kon wandelen. Ik ben maar al te blij dat ik mijn belofte nu kan waarmaken. Naar het schijnt was het de eerste keer dat zoiets gebeurde aan het Sint-Trudo”, zegt de man die in Hoegaarden frituur De Zoute Zonde uitbaat.
Of 360 frieten serveren niet veel geld kost? “Ik wou er zelfs nog een ‘vlezeke’ bij doen, maar in samenspraak met het ziekenhuis is er van afgezien omdat het anders te veel tijd in beslag zou nemen. Maar dat geld heb ik er graag voor over. Gezondheid is nu eenmaal veel belangrijker en onbetaalbaar.”
(foto’s Facebook Sint-Trudo Ziekenhuis)