Iedereen moet voor eigen deur vegen!

Algemeen

Dat is een kleine klus, maar wel eentje die belangrijk is voor de netheid van de hele buurt. En we willen toch allemaal in een mooie straat wonen, niet?

Regelmatig stellen wij vast dat er op voetpaden aan woningen en op privéterreinen (privétuinen, bouwterreinen, percelen, …) onkruid en distels groeien.
 
De gemeente Gingelom wil er de aandacht op vestigen dat u als bewoner verplicht bent om het onkruid en de distels op het voetpad en de aangelegde berm voor uw eigendom te verwijderen. De aangelegde berm, dat is de ruimte op het openbaar domein tussen de rooilijn en de rijbaan/het fietspad dat door de overheid werd aangelegd, maar niet als voetpad werd ingericht. Bovendien moet u uw privéterrein onderhouden en de bloei of zaadvorming van hinderlijke onkruidsoorten en distels voorkomen. Het is een kleine klus met een groot effect voor de hele buurt. Een nette buurt bevordert namelijk het veiligheidsgevoel. U voorkomt veel onkruid door regelmatig de stoep te borstelen.
 
Zorg er zeker voor dat u de zone voor uw woning proper maakt. Anders bestaat de kans dat u een GAS-boete in de bus krijgt.
 
Hou er wel rekening mee dat het verboden is om pesticiden te gebruiken bij het onderhoud van het voetpad of de aangelegde berm. Ook zout, azijn, bleekwater en andere keukenmiddeltjes zijn pesticiden wanneer u ze gebruikt om onkruid mee te bestrijden. Ook deze middeltjes zijn dus verboden, omdat ze schadelijk zijn voor de natuur. Regelmatig borstelen, harken, heet water gebruiken of een voegenkrabber en een onkruidbrander zijn dan wel weer goede alternatieven!
 
Opgelet! Voor het onderhoud van bomen, hagen, struiken of ander plantsoen op openbaar domein zorgt de gemeente zelf! Gelieve dit dan ook aan ons over te laten!

Geen reacties

Deel jouw reactie met de bezoekers van Truiensnieuws.be

Algemeen
Mag mijn poetshulp nog komen … en andere vragen

  Welke winkels zijn essentieel, mag je nog verhuizen of op reis gaan, wat met de crèches en bibliotheken, en mogen grootouders nog op kinderen passen? Er zijn meer vragen dan we kunnen beantwoorden. Maar we proberen het toch met deze 20. Hiermee kom je al een stuk verder. Om …

Algemeen
BelOrta pompoenen in de soep gedraaid

Behalve pompoenen uithollen voor de bangelijkste avond van het jaar, wat doe jij met deze oranje kanjer? Pompoenen zijn niet alleen een Halloween object, maar ook en vooral een heel dankbaar ingrediënt om mee te koken.  Je kan er echt alle kanten mee uit: van de traditionele pompoensoep, heerlijke hartverwarmer …

Algemeen
Lockdown bis is er, en dit zijn de nieuwe-oude maatregelen.

Onze ministers spreken dan wel van een lockdown, en inderdaad, de maatregelen gaan pijn doen. Maar een echte lockdown zoals in Frankrijk is het zeker niet geworden. Men heeft een belangrijk element van een echte lockdown (voorlopig) achterwege gelaten, namelijk de maatregel over de verplaatsingen. Waarschijnlijk zal daar een reden …