Naar jaarlijkse traditie organiseert de schoolsportfederatie MOEV eind september een loopweek voor alle Vlaamse scholen. Omwille van de coronaepidemie werd de geplande periode uitzonderlijk uitgebreid tot aan de herfstvakantie en zeer uitzonderlijk zelfs tijdens de rest van het schooljaar. Deelnemen kan enkel met eigen klas- of schoolbubbel.

De ILV Sportregio Getevallei ging in de zomer al op zoek naar een aantrekkelijk alternatief voor de loopweek. Zij wilden voorbereid zijn ingeval een grootschalig loopevenement met alle scholen tegelijk niet mocht plaatsvinden. Op die manier werd een nieuw concept bedacht waarbij leerlingen van het eerste tot en met het zesde leerjaar basisonderwijs klasgewijs een oriëntatieloop kunnen afleggen op de speelplaats of op een terrein buiten de school. Er werden 14 oriëntatiepakketten samengesteld met kompassen, deelnamekaartjes, spelmateriaal en heel wat fiches met opdrachten. Het is de bedoeling om in kleine groepjes loopbakens te vinden. Aan iedere baken dient de groep een opdrachten uit te voeren.  Nadien verplaatsen de kinderen zich terug naar een centraal gedeelte waar de leerkracht hen opwacht en terug op pad stuurt. De leerkracht kan de opdrachten aanpassen aan de leeftijd van de deelnemers. De scholen uit de regio kunnen bij de deelnemende gemeenten een oriëntatielooppakket lenen en dit gedurende het hele schooljaar.

De ILV Sportregio Getevallei is een samenwerkingsverband tussen de gemeenten Tienen, Geetbets, Glabbeek, Hoegaarden, Kortenaken, Landen, Linter en Zoutleeuw. Deze sportregio heeft al verscheidene innoverende en bijzondere projecten op haar palmares. Jaarlijks leren de kleuters in iedere deelnemende gemeente fietsen tijdens Kijk! Ik fiets!. De indoor speeltuin 4Kids2play is in februari altijd een grote publiekstrekker. Tijdens de Urban Run, Family Obstacle Run en de Nacht van de sport staan sportieve beleving centraal. De sportregio organiseert ook heel wat activiteiten voor mensen met een beperking. Zo zijn er de Junior Sportaval-dagen voor de basis- en secundaire scholen voor buitengewoon onderwijs, de sportkampen voor kinderen met autisme en kinderen met een verstandelijke beperking tijdens de paas- en zomervakantie. Voor de scholen is er Hopsakee waarbij er spelmateriaal ter beschikking gesteld wordt en de Doe maar mee sportdagen. Het ontwikkelen van de oriëntatiepakketten is het laatste project van de sportregio. Zij willen hiermee fungeren als good practice voorbeeld voor andere gemeenten en regio’s.